Published On: 30 april 2016By 8s Reacties

Almere 30  april 2016

Dit keer heb ik een wandeltocht gelopen die René uitgezocht heeft. We zijn naar Beek (Gelderland) gegaan om daar samen met nog 2 dames de Lente Wandeltocht (40 km) te lopen.Deze tocht was een mooie voorbereiding voor de 4 Daagse van Nijmegen. René moet daar de 40 km lopen. De twee dames en ik (heopa) mogen de 30 km lopen. We willen echter allemaal de 40 km gaan lopen. Wij vinden de 40 km een mooiere tocht dan de 30 km.
René had deze tocht dus uitgezocht, maar was zelf ook zeer verrast door de vele heuveltjes die in deze zeer mooie tocht zaten. René heeft met Runkeeper de hoogte van de heuvels bijgehouden.
De heuvels varieerden behoorlijk in hoogten.
We hebben over een aantal heuvels tussen de 40 en 80 meter gelopen,
maar liefst acht heuvels van 80+ meter en 2 heuvels van 90+ meter. De hoogste heuvel die we gehad hebben was 93 meter.
Ik heb nog wat informatie voor u opgezocht.Montferland_(streek)
Het Montferland is een in het oostelijk deel van de provincie Gelderland, nabij Zeddam. Het ligt tussen de plaatsen Doetinchem, ‘s-Heerenberg, Didam en de Duitse grens. Het gebied wordt vooral bepaald door een aantal heuvels, waarvan de Hettenheuvel met 91,6 meter de hoogste is. Rondom de heuvels liggen akkers die omzoomd zijn met houtwallen en die rijk begroeid zijn met kruiden.
Andere heuvels zijn de Galgenberg met een hoogte van 66,8 meter, de Eltenberg (net over de grens tussen Elten en Stokkum) met een hoogte van 82,4 meter en de Hulzenberg met een hoogte van 84,6 meter. De gelijknamige heuvel Montferland heeft een hoogte van 66,8 meter.
Op de Huldenberg (Stokkum) staat een uitkijktoren. Ik ben met één van de dames (zij is 70 jaar jong en loopt als een kievit) naar boven geweest. Wat een prachtig uitzicht! Jammer dat er nog zoveel vocht in de lucht zat anders konden we nog veel verder kijken.
Hierna kwamen bij de loopgraven. Zie: Het enige-loopgraaf-eerste-wereldoorlog-op-nederlandse-bodem-in-ere-hersteld

Ik zou nog heel veel meer kunnen schrijven over deze wandeltocht, maar ik denk dat de foto’s genoeg zeggen. Ik heb onder de foto’s het kaartje van de route bijgevoegd (deze kunt u uitvergroten).
Hoewel ik regelmatig last heb van mijn gezondheid en daardoor soms moeite kan hebben met de 25 km, had ik een topdag!
Ik heb mij de hele wandelroute  prima gevoeld en heb dan ook enorm genoten van deze wandeltocht.

Gr. Heopa

Ik zou het erg leuk vinden als andere wandelaars ook iets over deze wandeling op mijn website zetten!