Published On: 25 mei 2016By 6s Reacties

Almere, 25 Mei 2016

Vandaag heb ik mijn 13e Samen op Pad wandeltocht gelopen. De tocht begon in Hilversum (grens ’s Graveland). Om tien uur floot Henk, (van het bestuur en tevens de koploper) op zijn fluitje. Doordat een groot deel van de wandelaars in en om Het Gooi wonen, werden er veel wandelaars verwacht. Helaas kwam het aantal niet ver boven de 80 wandelaars.
Toen we aan de wandeling begonnen motregende het. De temperatuur was prima, ongeveer 16 graden. De route ging via ’s Graveland naar Kortenhoef. Hier gingen we al snel door een weiland en dan over de Kortenhoefsedijk. De Kortenhoefsedijk ging over in de Kwakel. Deze dijk is een vrij smalle dijk waar ook auto’s mogen rijden. Het was dus extra oppassen geblazen. Aan beide kanten zagen we veel weilanden en groenstroken. Ook vandaag liepen we weer veel over bruggetjes en loopplanken. We kwamen goed aan onze lichaamsbeweging toe. Het leek wel gymnastiek, want we moesten namelijk ook nog over diverse hekken klauteren.
We hebben tussen koeien en schapen gelopen. Sommige van hen wilden wel even poseren voor de foto en zelfs (op één na) een hele groep. Die ene had duidelijk hele andere gedachten (zie foto). Na 8 km hadden we een wagenstop. Hier werden we getrakteerd op een heerlijk koffiebroodje en een pakje fris. Na de stop liepen we om de Kortenhoefse Plassen en de Dwarsvaart richting Vreland. Onderweg zagen we nog een ooievaarsnest met jongen. Hier heb
ik een paar foto’s van kunnen maken. In Vreland (we hadden er toen 18 km opzitten) hadden we de grote rust. Na een half uur pauze vervolgden we weer onze route richting de Dick A. Lamberstkade die maar liefst 2 km lang is en aan beide zijden wordt omgeven door grote plassen. Aan de rechterkant is dit de Wijde Blik en aan de linkerkant de Waterleidingplas en de Loenderveensche plas. Vlak voor de finish heb ik nog even een paar lammetjes op de foto gezet. Wat ik erg leuk vond was dat ik ook nog een kievit op de foto kon zetten. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een kievit van zo dichtbij kon zien en nog kon fotograferen ook! Ik kijk regelmatig of ik een kievit zie die ik op de foto kan zetten. Nu is het eindelijk gelukt.
Zo kwamen we weer in Hilversum aan. Wat een plezier heb ik gehad en wat heb ik genoten van deze wandeling. Ik heb veel mooie foto’s kunnen maken.
Mijn wandeldag was weer een dag om met plezier op terug te kijken.

Dank aan de parcoursbouwer en bestuur van Samen op Pad.
Gr. Heopa