Almere, 22 juli 2016

Het is alweer de laatste dag van de 100e vierdaagse van Nijmegen.
Om 6.00 uur mag ik starten en op dat moment is het nog droog. Voor mij zie ik de dames lopen die ik afgelopen woensdag ook tegenkwam en toen waren ze in het roze gekleed met een speentje.
Nu waren ze in het blauw als dames van hoge komaf gekleed.

Bijna twee uur later begint het te regenen. Ondanks de regen nemen de wandelaars gewoon hun pauze en eten en drinken zij wat. Wandelvereniging Olat heeft het aardig druk met hun kraampje. Een half uurtje later was het even droog. We lopen door het dorp Overasselt richting de dijk waar ook de Maas stroomt. Het is een heel eind over deze dijk. Het is een prachtig gezicht om de hele sliert mensen te zien wandelen (zie foto’s). Helaas begint het te onweren en heel hard te regenen en we lopen te soppen in onze schoenen. Na een uur lopen, komen we in het dorpje Linden aan. Hier hangt een mooi spandoek met de tekst: Gezellig terras met 1000 zitplaatsen (zie foto). Alle foto’s van dit leuke dorp Linden zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Dit is namelijk het leukst versierde dorp van de Vierdaagse. Bijna iedere tuin heeft zijn eigen thema. Het is jammer dat het zo regent, maar toch lukt het wel om van iedere tuin een aardige foto te maken. Dank aan de bewoners die toch ieder jaar weer iets nieuws verzinnen. Ook bedankt voor de koffie en de lekkere vlaai die ik hier gekregen heb. Superlekker!

We komen bij Cuijk en gelukkig wordt het hier weer droog. De wandelaars worden direct weer wat vrolijker. Sommige zwaaien naar mijn camera en poseren even. Zie ook de dames met de hele mooie hoedjes op (zie foto’s). De Nederlandse politie is goed gestemd en ook zij zwaaien met de armen in de lucht. In Cuijk is Wim Hillenaar de burgermeester. Ik hoorde dat de bewoners erg tevreden zijn over hem en hem graag als burgermeester willen houden. Dus burgermeester….tot volgend jaar maar weer.

Bij een rustpost van Schneider Electric word ik gastvrij ontvangen. Ik kan daar even mijn schoenen en sokken uitdoen en verwisselen voor een droog paar. Ik krijg hier ook wat te eten en te drinken. Top! Ik heb het weleens anders meegemaakt bij een grote organisatie. Het was toen heel erg warm en ik had geen water meer en werd weggestuurd, dus Schneider Electric: heel erg bedankt!

Na goed uitgerust te zijn, gaat mijn tocht weer verder richting de finish. Eerst nog even een stop bij de KWBN. Hier kon je kersen krijgen. Er was iets niet goed gegaan, want de kersen werden met blote, zweterige handen geteld en iedere wandelaar kon er nog maar vier krijgen. De voorraad was namelijk al bijna op en er zouden nog veel wandelaars langskomen. We komen door Malden waar schoenen tentoongesteld werden. Dit was toch wel een leuk idee. Zo loop ik dan uiteindelijk in Nijmegen vlak langs de tribunes waar de hoge heren zitten. Er is hier een cameraploeg aanwezig en voor de zoveelste keer vertel ik dat ik namens de burgermeester van Almere, Franc Weerwind, wekpotjes met snoepjes met het logo van Almere erop en een kaartje met een felicitatie mag uitdelen aan alle burgermeesters die ik tegenkom. Helaas is het mij in zes dagen niet gelukt om dit door diverse omroepen uit te laten zenden. En ook nu lukt het weer niet. Elke keer wordt het geweigerd.

Radio Flevoland staat hier ook en zei hebben dit allemaal gehoord. Terwijl ik daar sta te praten met de cameraploeg roepen zij mij en zij lopen mee naar de tribune waar Hubert Bruls de burgermeester van Nijmegen staat en zij zenden de overhandiging van het wekpotje live uit. Dank jullie wel.

Zo is mijn missie geslaagd om Almere op de kaart te zetten. Het laatste wat mij rest te doen is naar de finish lopen en mijn welverdiende 9e speld ophalen!
Ik zeg: Tot volgend jaar!!
Gr. Heopa