Published On: 11 oktober 2017By 4s Reacties

Almere, 11 oktober 2017
Vandaag liepen we met Samen op Pad een tocht door de mooie natuur in de omgeving van Amersfoort.
We vertrokken om 10.00 uur vanaf de kantine van voetbalvereniging Amsvorde. We kwamen
al snel langs een bijzondere Rijksmonumenten-monument-Duiventil. Een stukje verder liepen we langs Dahliatuin Soesterkwartier (Er blijken er minimaal drie van te zijn in Amersfoort). De Dahliavereniging (Leusderkwartier deze was op 17 Km) is in 1954 opgericht. Deze tuin is ca. 3000 m2 groot. Driekwart van deze tuin is ledentuin en een kwart is donateurstuin. Een deel van de ledentuinen zijn volkstuinen. De vereniging heeft ongeveer 60 donateurs. In ruil voor de donatie krijgen de donateurs tijdens het seizoen elke zaterdag een bos dahlia’s mee naar huis.
De tuin ziet er prachtig uit. We liepen verder door het Beekdal. Dit is ook een prachtig natuurgebied met veel paddenstoelen en zwammen. We kwamen uit bij de A28 en liepen via een groenstrook langs de weg. De weersvoorspellingen waren niet zo best, maar gelukkig hadden wij mooi, droog wandelweer. De SOP tocht zou echter de SOP tocht niet zijn als we niet even flink konden soppen. Dit pad was dus echt een SOP pad. Aan het eind van dit pad moesten we een brug over. Er waren wat wandelaars achtergebleven en op de brug werd er op elkaar gewacht. De wandelaars die moesten wachten, stonden keurig naast elkaar op een rij. Dit was wel even leuk moment voor een foto. Vervolgens gingen we onder de A28 door en we kwamen in natuurgebied De Schammer. Hier was een autorust waar een lekkere koek en wat fris werd uitgedeeld. Na de autorust vervolgden we de route en via Heiligenbergerbeek en de Paradijsbrug kwamen we bij Kantine Amsvorde waar we de grote rust hadden. We hadden toen 16 km gelopen. Na de rust gingen we de andere kant op en kwamen bij  Belgenmonument-(Amersfoort)      We kregen hier de gelegenheid om even rond te lopen en foto’s te maken. We liepen verder en kwamen weer bij een autostop waar we een versnapering kregen. Via landgoed De Treek liepen we naar de finish.
Wat was het vandaag weer een prachtwandeling. We hebben verschillende natuurgebieden met beekjes gezien. Door de tijd van het jaar konden we ook genieten van de zwammen en paddenstoelen. De ene nog mooier dan de andere. Veel wandelaars hebben genoten van deze tocht.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en het bestuur van Samen op Pad.
Graag tot de volgende wandeling.
Gr. Heopa