Published On: 11 augustus 2019By 2s Reacties

Berg en Terblijt 11 augustus 2019

Vandaag was alweer de 4e dag. Dit keer stond ik al om 5.30 uur op om alle spullen alvast op te ruimen. Voordat de wandelaars naar de start gaan, moet alles opgeruimd zijn, zodat de school weer schoongemaakt kan worden.
Het is echt niet te geloven, maar ik voel me steeds beter worden om te wandelen. Zelfs mijn spierpijn is zo goed als weg. Na mijn hieloperatie op 14 mei zou ik tot september niet veel kunnen wandelen, dus ook niet deelnemen aan de Heuvelland 4 daagse. Door de intensieve therapie en vele oefeningen
is de genezing sneller gegaan dan verwacht. Ik heb soms best in een dip gezeten en had er eigenlijk geen vertrouwen meer in. Toen ik mij ging opgeven voor deze 4 daagse had ik dan ook geen idee of ik echt kon lopen of dat ik 7, 14 of ……km zou halen. Maar alle dagen 28 km was echt niet in mij opgekomen. Op de derde wandeldag stonden we ergens even stil en op dat moment ervaarde ik dat het goed was en dat alles ook goed zou komen. Op deze vierde dag begon ik dan ook met het idee dat het goed was en ging wederom voor de 28 km.

Om 8.30 uur lieten we ons startbewijs scannen en konden we weer genieten van het 5 sterren landschap van mooi Limburg.
Na 2 km (dit was al erg snel) kwamen we bij de kraam met bananen. Wat mij verbaasde was dat er dit jaar geen appels uitgedeeld werden. Ook mistte ik een kraam die op één van de dagen altijd erg leuk ingericht is. Toen ik hiernaar vroeg, hoorde ik dat deze persoon ziek was. Ik wil deze persoon langs deze weg dan ook van harte beterschap wensen. We liepen langs Berg en Heide en het riviertje de Geul en Heunsberg naar Sibbe. Ook nu moesten we weer flink klimmen en ja, u raadt het al, ook weer dalen. Er waren mooie vergezichten. Bij de ingang van het Sibberhuuske (waar de rustpost was) hing een bordje met een echt ei erop. Wilt u meer weten? Dan kunt u de bijbehorende foto bekijken.
Na de rust liepen we de Genhoes/Schaelsberg op en zo naar de Daolkesberg. Wat een prachtig panorama! We gingen weer naar beneden en kwamen in Schin op Geul. Hier gingen net de spoorbomen dicht en we zagen een stoomlocomotief voorbij komen. We liepen verder naar de 2e rustpost. We lieten ons kaartje knippen en gingen met de vrijwilligers op de foto. Dit zijn ook de leuke dingen van de wandeltochten. We gingen verder van het ene mooie uitzicht naar het andere en zo kwamen we weer in Sibbe voor de 3e rust.

Een bekende wandelaar vroeg of ik hem in zijn nieuwe tenue op de foto wilde zetten. U raadt het al! Natuurlijk doet Heopa dat. Hij moest alleen wel even op het bankje gaan staan zodat de andere wandelaars hem ook konden bewonderen haha…. Na de foto zei ik tegen hem dat dit moest kunnen, want hij was jarig vandaag. Natuurlijk werd deze bijzondere aardige man toen met het bekende lied toegezongen. Echt leuk, vindt u niet?
Via Valkenburg liepen we weer naar de finish. Bij de finish werden we door Peter, de man van mijn wandelmaatje Tiny, opgewacht. We kregen beiden een mooi zonnebloemboeketje van hem.
Een stukje verderop kregen we nog een mooie roos van de organisatie. Mijn oorkonde lag al klaar met daarop 28 km (7 x 4 km). Deze werd vervangen door een nieuw oorkonde met de juiste km afstand namelijk 112 km (zie foto).
Ik kan heel dankbaar en blij terug zien op deze prachtige 5 sterren wandel 4 daagse in mooi Limburg.
Ik wil iedereen bedanken die hier een bijdrage aan geleverd heeft. Ik ben blij met de kracht die ik ontvangen heb om door te gaan en te mogen genieten. Ik had dit echt niet verwacht.
Ik wil Paul en Stan van Fysio in Motion bedanken omdat zij mij zo gesteund hebben tijdens de therapie. En zo mag ik weer mijn zegeningen tellen.
Ook wil ik de organisatie en alle vrijwilligers die de 32e Heuvelland 4 daagse mogelijk gemaakt hebben bedanken.
Gr. Heopa