De 101e 4 Daagse van Nijmegen 4e dag

//De 101e 4 Daagse van Nijmegen 4e dag

De 101e 4 Daagse van Nijmegen 4e dag

Almere, 21 juli 2017

Het is alweer de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse van 2017. Vandaag hoop ik mijn gouden kruisje te behalen.. De wekker ging om 4.45 uur en na een extra goed ontbijt (zie foto) ging ik naar de start. Het was droog en gezellig druk. Onderweg zag ik aan een huis een spandoek hangen met een tekst met voetstappen er op (zie foto). Via Nijmegen-Zuid liepen we richting Hatert. In Hatert ontmoette ik een oude bekende (ook een wandelaar) en ik liep met hem mee. Tussen Weezenhof en Valenberg is een heel mooi natuurgebied. Hier liepen drie moderne Indiaans geklede dames en even verderop kwam ik weer de dames uit Brabant tegen. Zij hadden nu een andere pruik op. Zo kwam ik dus allerlei verklede wandelaars tegen. Voor de mensen die aan de kant zaten, was het de mooiste en leukste modeshow die ze konden bekijken (zie foto’s). In Overasselt was het gezellig druk. Er was veel muziek. We liepen 4 km via de dijk langs de Maas naar de A 73. Wat is het toch mooi om zo de hele sliert wandelaars te zien lopen. Nadat we de brug over de Maas overgestoken waren, kwamen we in het dorp Linden. In dit dorp hebben de bewoners ieder jaar een thema. Dit keer heeft het thema met ‘Liefde’ te maken. De straten zijn versierd en het thema is ook terug te vinden in de tuinen van de mensen. Ik geniet er ieder jaar weer van (zie foto’s). Van Linden gingen we verder naar Dommelsvoort. We liepen via een dijk en aan beide kanten zagen we de Kraaijenbergse plassen. Hier is veel zand uitgehaald voor woningbouw.
We liepen Cuijk binnen. Hier stond burgermeester Wim Hillenaar. Nadat ik hem een hand geschud had en hier een foto van gemaakt had, ging de route verder naar de Maas waar weer de Vierdaagse-pontonbrug-Cuijk ,geplaatst was om de wandelaars de Maas te kunnen laten oversteken. Verder zagen we nog de Sint Martinuskerk Sint-Martinuskerk-Cuijk die ook aan de Maas staat.

Nadat we over de Pontonbrug gelopen waren, hielden we pauze bij de militairen. Na de rust liepen we naar Mook, waar Willem Gradisen de burgermeester is (zie foto). We gingen verder naar Molenhoek. Het werd steeds drukker langs de wegen. Dit kwam mede door het mooie weer. Eindelijk kwam het spandoek boven de weg met ‘Vila Gladiola’ in zicht. Dit betekent dat het nog 6 km tot de finish was. Onderweg naar de finish heb ik nog even de directeur van de KWBN en de burgermeester van Nijmegen, dhr. G ter Horst, de hand geschud.
Nadat dit op de foto is vastgelegd, liepen we naar de finish. Op één van de tribunes zat de vrouw van mijn wandelmaatje en ook een ander wandelmaatje die de 50 km gelopen had en al vroeg binnen was. Ik ging mij afmelden en eindelijk heeft Heopa het Gouden Kruisje behaald. Zoals u in het eerste verslag hebt kunnen lezen, werd ik 13 jaar geleden niet helemaal serieus genomen. Ik heb met vallen en opstaan dan toch dit resultaat behaald. Deze Vierdaagse ging het bijna mis omdat ik van de apotheek (vlak voor de Vierdaagse) verkeerde medicijnen had gehad, waar ik veel last van gehad heb.

Mijn dank gaat uit naar mijn huisarts Dhr. E.J.C.P. Boerop, die mij regelmatig een duwtje in de rug gaf, mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen die mij vaak aangemoedigd hebben om vooral te blijven wandelen. Mijn schoonzoon die voor mij de website gemaakt heeft en mijn oudste dochter die al mijn verslagen controleert. De OLAT   en de Catering-Hermanussen .Het ontbijt en avond eten was super goed. Dank namens Heopa
Ook gaat mijn dank uit naar verschillende medewandelaars die ik heb leren kennen. Zij waren vaak onder het wandelen een grote steun voor mij. Het wordt teveel om iedereen afzonderlijk te bedanken. Ik wil iedereen die ik nog niet genoemd heb, maar die mij wel gesteund hebben bij deze bedanken. Ook bedankt voor de reacties op mijn website http://www.heopa.nl/   en Facebook. Dank zij u/jou heb ik het Gouden Kruisje behaald!

Natuurlijk houdt het nu niet op. Ik zeg graag: Tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Nog even een opmerking over de foto’s. Op sommige foto’s is een wit vlekje te zien. Ik denk dat dit komt doordat ik een keer gevallen ben en er vlekje op de lens van de camera gekomen is die er niet af gaat. De camera is voor onderhoud naar Olympus opgestuurd. Ik hoop dat de volgende foto’s weer helemaal goed zijn.

 

 

2017-07-30T16:13:05+00:0030 juli 2017|Nijmeegse 4 daagse van af 2006|4 Comments

4 Comments

 1. Ria 30 juli 2017 at 16:17

  Top Henk.

 2. heopa 30 juli 2017 at 17:33

  Dank je wel Ria.
  Het heeft dit keer langer de duurt dan normaal, en dan dacht ik dat het alle maal klopte.
  En dan toch weer even een foutje.
  Wat dank zij jou is opgelost.
  gr. Henk

 3. Deliana Pison 30 juli 2017 at 20:01

  Hoi Henk,

  Van harte gefeliciteerd met het behalen van het gouden kruisje.
  Ondanks dat jij je minder goed voelde heb je ’t toch maar gedaan.
  Wat een prachtige foto-serie en zo gedetailleerd en openhartig allemaal beschreven.
  Als ik alles zo bekijk loop ik de vierdaagse opnieuw, dan zit ik weer geheel in die sfeer.
  Je bent een top-fotograaf en dat meen ik oprecht! En wat een energie steek je daarin!
  Grappig en mooi dat je met al die burgemeesters op de foto gaat!
  Van tevoren moet je dan ook uitzoeken hoe ze allemaal heten, ha ha.
  En wat heb je goed en stevig gegeten zeg, de catering daar aan de Papengas was geweldig!
  Groetjes, Deliana

 4. heopa 30 juli 2017 at 22:48

  Dag Deliana.
  Ten eerste hartelijk dank voor je felicitatie aan mij, maar ook jij heeft toch ook weer een goede prestatie geleverd!
  Ieder op zn eigen manier, als je 30,40 of 50 km loopt, het doet er niet toe.
  Het belangrijkste is als het even kan, en dat is ook de opzet van mijn website, dat mensen gaan wandelen.
  Of op een andere manier in beweging zijn.
  Dus ook jij gefeliciteerd, met jou prestatie.
  Verder heb ik jou bericht ook nu weer met plezier gelezen.
  Dat met de burgermeester was een keer uit een grapje door een medewandelaar gekomen.
  Dat ik het een jaar later ook ging doen kijken hoeveel burgermeesters ik op de foto kon krijgen.
  En iedere keer zeg ik dit is het laatste jaar. En dan zie ik weer, de Burgermeester staan en ga ik toch weer een hand schudden.
  Eigenlijk toch wel leuk.
  En juist die soort dingen geven mij weer kracht om door te gaan. Je maakt met wandelen van alles mee.
  In dit geval de mensen aan de kant of tijdens het wandelen dan met die op de foto en dan weer met een ander als het maar leuk is!
  Dat is Nijmegen toch?
  Andere wandeltochten geniet je meer van de natuur, en de omgeving bijvoorbeeld een dorp, met prachtige huisjes of kastelen enz.
  Dan weer langs onze mooie rivieren, ga zomaar door. Ik hou van Nederland om dat het zo mooi en wisselvallig is.
  Gr. Henk / Heopa

Leave A Comment