Published On: 29 maart 2017By 8s Reacties

Almere, 29 maart 2017
Vandaag hebben we een wandeling in en rond Soest gelopen. De wandeling, georganiseerd door Samen op Pad, startte bij Atletiekvereniging Pijnenburg.
Voordat we van start gingen was er een felicitatie voor Peter, de fotograaf van Samen op Pad.
Nadat de handtekeningen verzameld waren, werden de kaarten overhandigd en gingen we nog even voor hem zingen. Hij moest wel even op de tafel staan, anders konden de 111 wandelaars hem niet goed zien.
Het eerste gedeelte van de wandeling ging door Soest. We kwamen langs drie oude kerken en langs een molen  De-Windhond-Soest .
In deze omgeving wordt al heel lang rogge verbouwd en als dit geoogst is, worden er Soesterknollen.  gepoot. Deze worden in november geoogst.
Dit is een echt streekproduct. We kwamen ook langs een monument. Dit monument is ter nagedachtenis aan Hare Majesteit Koningin Emma en is in oktober 1936 geplaatst door de Burgerij van de gemeente Soest. Bij de Petrus en Pauluskerk hadden we een autostop. Er werd een lekkere stroopwafel en een pakje fris uitgedeeld. De eerste 5,5 km zaten er op. We gingen verder door een stukje weiland (onderdeel van het Klompenpad) en liepen langs het Derde Erf. Zo kwamen we bij ‘eetcafé Centraal’. Hier hadden we de grote rust. We mochten binnen ons brood opeten. Ik had wel zin in een bakje espresso, maar dat hadden ze helaas niet. Ik heb toen een kop groentesoep (3 euro) gekocht. Ik verwachtte dat dit wel goed zou zijn. Helaas was de kop half vol. Ik liep maar even naar de keuken waar de baas stond. Ik vroeg heel netjes of deze hoeveelheid in deze kop klopte. Hij vond zelf van niet en ik kreeg een nieuwe kop soep en mocht de halve ook houden. Wat een service!
Ondanks het feit dat er geen vlees en gehaktballetjes in de soep zaten, heb ik er wel van genoten.
Na de rust ging de route naar de Soesterduinen. Dit is een heel mooi natuurgebied met een prachtige bosvijver, waar we omheen liepen. Na 19 km werd er door de familie van de parcoursbouwer nog paaseitjes uitgedeeld. Ze waren erg lekker. We liepen het laatste stuk nog even over de zandvlakte en door de bossen. Zo kwamen we weer aan bij de finish.
Het was een mooie en afwisselende wandeltocht. Ook het weer zat mee. We hebben droog en goed wandelweer gehad.
Mijn dank gaat uit naar het bestuur van Samen op Pad en de parcoursbouwer.
Het was een mooie dag!
Gr. Heopa