Published On: 1 september 2019By 2s Reacties

Almere, 1 september 2019

Vandaag gingen wij (Ria en Henk) naar Polen. We reden naar Eindhoven om daar met het vliegtuig naar Katowice airport te gaan. We werden door Mathieu, de vader van onze schoonzoon, weggebracht.
Toen we aankwamen in Katowice werden we verwelkomd door een film/fototeam. Een dame deelde koeltasjes met etenswaren van de Aldi uit. Zowel Ria als ik kregen er één aangeboden en Ria werd ook nog geïnterviewd. Helaas konden we elkaar niet goed verstaan. We liepen naar Leo die ons op kwam halen en ik vertelde hem over het interview en nam hem mee naar binnen. Leo spreekt zowel Pools als Engels en hij vertelde het filmteam dat Ria en ik een weekje vakantie zouden vieren bij hem en zijn vrouw Corrie. Ook vertelde hij dat zij vanuit Nederland naar Polen verhuisd zijn. Leo kreeg toen ook een tas aangeboden. Wat een welkom! Echt top!
We deden de spullen in de auto en gingen nog even wat drinken, waarna we naar Cieszyn (de woonplaats van Leo en Corrie) gingen. Corrie moest werken en kon er niet bij zijn om ons op te halen. Eenmaal bij Leo en Corrie thuis keken we onze ogen uit. Wat een mooi huis en wat een prachtig uitzicht. Geweldig!! Ondertussen was Corrie ook thuis gekomen en we gingen naar het centrum van de stad waar we uiteten gingen. Toen we thuiskwamen, kregen we een rondleiding in het paleisje van Leo en Corrie. We pakten de tas van de Aldi uit en er zaten allemaal lekkere dingen in (zie foto).
We gingen nog even gezellig napraten en wat drinken en toen was het tijd om te gaan slapen. De volgende morgen zou ik vroeg opstaan.

Tot morgen!
Gr. Heopa