Zelhem/Braamt, 14 september 2019

Het is ondertussen alweer 10 maanden geleden dat ik in Zelhem stopte met het Pieterpad.
Vandaag heb ik de draad weer opgepakt en ben ik van Zelhem naar Braamt gelopen.
Toen ik in Zelhem aankwam heb ik eerst een cappuccino gedronken. Ik reisde met het Openbaar Vervoer en had een reis van drie uur achter de rug, dus daar was ik wel aan toe.
Om 10.30 uur ging ik aan de wandel. Vorige keer had ik al wat foto’s in Zelhem gemaakt, maar ik maakte er nu ook weer een paar foto’s vanaf het vervolgpunt van route. Ik liep via de Stationsstraat naar de Pluimersdijk. Hier staat een boerderij met een oude waterput. Doordat er veel begroeiing voor staat, kon ik helaas geen duidelijke foto maken. Een klein stukje verder stond Sara op de uitkijk.
Het was nu 11.48 uur, maar het feest zou pas om 14.00 uur beginnen, dus dan toch maar doorlopen. Via Heidenhoek en IJzervoorde kwam ik bij een bruggetje waar ik over ging om door het bos naar Kasteel Slangenburg te lopen. In het bos was een hele oude boom omgevallen. Op de foto’s kunt u zien hoe groot de omtrek is van de grond en wortels. Ik maakte nog een paar foto’s van het kasteel en liep weer dezelfde route terug naar het bruggetje. Het Pieterpad was namelijk afgesloten voor de nazomerdagen op het terrein. Toen ik weer op de juiste route kwam, ging de route verder over een smal pad tussen hoge bomen. Hierna ging de route onder de A18 door. In het weiland zag ik een stel bezorgde koeien gebogen staan over een koe die misschien even aan het uitrusten was (?). Bij de kruising van de Kerkstraat (bij de brug) staat het Gieterijmonument nog. Het water is helaas weggelopen dus ik liep ook maar verder. Na het spoor liep de route door het gebied van de Oude IJssel. Zowel de sluizen als het wandelpad is hier vernieuwd (zie foto’s). Er loopt een riviertje waarin grote en kleine brokken steen liggen. Deze vormen kleine watervalletjes (net een trapje voor visjes).
Een stukje verder stonden archeologen iets uit te leggen over de heuvel die daar is. Ik mocht een paar foto’s maken. U kunt hier klikken https://nl.wikipedia.org/wiki/Mottekasteel voor meer informatie. Ik ging weer verder. Zoals u uit eerdere verslagen weet, houd ik erg van knotwilgen. Je zou er zo voorbij lopen (dit doet menig wandelaar dan ook). Ik nam even de tijd de tijd om te kijken. Het was een holle boom en mensen (wandelaars of buurtbewoners) hebben e.e.a. in de boom opgehangen. Ik heb dus een foto van beneden naar boven gemaakt zodat u dit ook kunt zien. Achter de boom staat een mooie kar met een paar lieve schapen (Ze zouden maar net zolang naar een mol gezocht hebben, dat ze er versteend van zijn geraakt). Ik liep nog over een paar landweggetjes en via Velthuizen kwam ik aan in Braamt. De bus zou al snel komen, dus ik had geen tijd om naar het centrum te gaan. Dat doe ik de volgende keer wel.
Het was een prachtige route (het weer zat ook echt mee) en Ik hoop dat u/jij een leuke indruk hebt gekregen van deze route.
Gr. Heopa

5 Comments

 1. Fam. Mullink 19 september 2019 at 21:44

  Mooie foto’s, niets teveel beloofd. Wij wensen u nog veel wandel plezier toe.
  Groetjes van de bewoners van Warmseweg 14 (bij de benen in de heg)

 2. heopa 20 september 2019 at 06:53

  Heopa uit Almere

  Dank U wel voor U leuke reactie.
  Gr. van Heopa

 3. Martin Terlou 23 november 2019 at 22:57

  Hallo ‘opa’ Henk, vandaag u mogen ontmoeten op uw vervolg van uw Pieterpad reis. Wat een mooi mens en wat een enthousiasme voor het wandelen.In de foto’s van deze etappe herkennen we de manier waarop u tijdens het wandelen de momenten uitkiest om de foto’s te maken. We kijken uit naar uw komende verslag (waar wij door wat foto’s een bijdrage aan hebben mogen leveren). Wij wensen u nog heel veel wandelplezier en wie weet ontmoeten we elkaar nog eens op onze ontdekkingen! Groetjes van Judith, Martin en onze hond Caylo!

 4. heopa 23 november 2019 at 23:26

  Dag Martin, Judith en Caylo.
  Ja ik vond het ook leuk jullie te hebben leren kennen .
  En wat een prestatie om zo ook de kar en de hond Caylo mee te kunnen nemen .
  Terwijl sommige paden of onderstboven lagen of heel smal,
  en ook nog wel stijl ook.(daar is de Zeven heuvelen roette van de derde dag van Nijmegen niets bij).
  gr. van Heopa/Henk

 5. Marleen 23 november 2019 at 23:32

  Vandaag kwam ik u tegen in het bos VAN Montferland, toen ik met mijn paard een buitenritje maakte. Na een leuk gesprek en na wat foto’s van elkaar gemaakt te hebben bekijk ik nu het verslag en de foto’s van het traject dat u hiervoor gelopen heeft. En wat kan ik dan toch genieten (en zelfs trots zijn) dat er foto’s gemaakt zijn van ons huis, de schaapjes, de kar en de wilg op de splitsing.
  Erg leuk om met u kennis gemaakt te hebben!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.