Published On: 23 augustus 2021By Reacties uitgeschakeld voor 2021-08-23 Dwalen door het Spaarbank-bos Hoogeveen

Almere, 23 augustus 2021

Vandaag dwalen door het Spaarbankbod van Hoogeveen naar Wijster. Vanmorgen ging ik al vroeg met de trein vanuit Almere naar Hoogeveen en het beloofde een dag met mooi weer te worden.
Ik noem deze route “dwalen door het Spaarbankbos”, omdat deze route niet volgens plan verliep.
Vanaf station Hoogeveen begon ik goed . Toen ik volgens de route bij Hoogeveenseweg huisnummer 8d de bosweg opliep, ging het mis. De route gaat door het Spaarbankbos en dit was voorheen een gebied van de gemeente. Dit gebied is teruggegeven aan Staatsbosbeheer en sindsdien mogen er geen stickers of ander aanwijsmateriaal geplakt of geplaatst worden. Op dat moment wordt het een kwestie van goed lezen hoe de route in het boekje beschreven staat.
Achteraf, toen ik weer uit het bos kwam, sprak ik iemand die vlak naast het bos woont en hij vertelde dat vrij veel wandelaars vaak blokjes lopen, omdat zij niet kunnen oriënteren waar zij zich bevinden. Ook veel wandelaars van het Westerborkpad lopen hier vaak verkeerd. Dit gaf mij toch een rustig gevoel omdat ik niet de enige ben die dit overkomt. De man wees mij aan hoe ik verder moest lopen en zo vervolgde ik de route. Na de spoorwegovergang ging de route naar de Secteweg en ook hier liep ik te ver door. Ik kwam echter wel bij Zwartschaap uit . Bij het bord Siberië en Zwartschaap moest ik rechtsaf, maar ik kreeg te horen dat deze weg door werkzaamheden afgesloten was. Ik werd geadviseerd om even naar de zandweg te lopen en via het bos weer naar de route. Achteraf bleek dit een flinke omweg te zijn, maar ik kwam wel weer op de juiste route. Ik kwam in het gebied van Stuifzand, landgoed Kremboong (het Drentse landschap) en bij de Blinkerd. Vanaf dit punt ging de route naar Wijster. In plaats van 17,5 km had ik 30,34 km gelopen! Ik vond dit genoeg en besloot om met de bus naar station Beilen te gaan. Helaas zag ik de bus voor mijn neus wegrijden. Toen ik vroeg hoe laat de volgende bus zou komen, kreeg ik als antwoord dat dat wel even zou duren. Een man die daar liep, bood aan om mij naar station Beilen te brengen.
Hij woont daar en hij haalde zijn auto om mij weg te brengen. De man bleek ook een wandelaar te zijn. Nogmaals bedankt hiervoor!
Ik heb geen goed gevoel over deze halve route van het Wersterborkpad en vind dat deze over moet
(vandaar testroute). Ik wil het Westerborkpad op een eervolle manier uitlopen.
Als u wilt, kunt u mijn website in de gaten houden voor de laatste routes.
Gr. Heopa