Published On: 29 juli 2021By Reacties uitgeschakeld voor 29-07-2021 Almere een wandel route van Heopa 27 km

Almere-stad 29 juli 2021
Vaak heb je plannen en wensen aan het begin van een nieuw jaar en dat had ik (Heopa) dan ook.
In 2017 stond mijn kilometerteller op 2954 km en dit jaar wilde ik de 3000 km halen. Op dit moment staat de teller echter pas op 1004 km. Soms kan er zomaar van alles veranderen en ben je blij en dankbaar als alles toch weer goedkomt. Mijn huisarts zei vorige week tegen mij dat wandelen voor mij het beste medicijn is, dus wilde ik weer gaan wandelen. Ik heb nu een app op de telefoon die laat zien waar ik ben/wandel.  Ik wilde het vandaag even uitproberen. Ik had het idee om een kleine
20 km gaan lopen (ik moest toch mijn schoenen wegbrengen voor nieuwe hakken). Vanuit Almere Filmwijk ging ik via Parkwijk de Appelbrug over naar de Hoge Vaart, door de wijk Tussen de Vaarten, naar de Lage Vaart en hierna ging ik de spoorbrug over naar Almere Buiten. Nadat ik mijn wandelschoenen weggebracht had, bedacht ik dat ik terug kon lopen via  het Kathedraalbos waar de nieuwe fiets/voetgangersbrug gebouwd wordt. Vanuit Almere Buiten centrum liep ik  via de Bloemenbuurt en Buitenhout richting de A6 waar ik overheen ging. Via de in aanbouw zijnde nieuwe wijken Oosterwold en Eemvallei liep ik naar het Kathedraalbos en de nieuwe brug(zie foto’s).
Op 2 juni 2021 en 4 juni 2021 heb ik een paar foto’s vanaf de Stichtsekant laten zien. Er is ondertussen ook een trap geplaatst. Door de bouwvak ligt de bouw nu even een paar weken stil.
In september worden er twee liften geplaatst aan de kant van de Waterlandseweg. Dit heeft te maken met het feit dat er aan beide kanten een bushalte is. De brug is 240 m lang en wordt hopelijk in oktober 2021 geopend. Ik blijf dit voor u in de gaten houden. Ik liep verder langs de Hoge Vaart/Almeerderhout richting de Tuibrug. Ik stak hier de Hoge Vaart over en liep naar de vernieuwde Michauxbrug. Deze brug is afgelopen week geopend. Elf maanden geleden was de oude brug gesloopt omdat het te gevaarlijk was om hier nog overheen te fietsen/lopen. Op de foto’s kunt u zien dat het een prachtige brug geworden is. Via het Weteringpark ging ik onder de A6 door en via de Veluwsekant liep ik naar Filmwijk. De kleine 20 km die ik in gedachten had, was 27 km geworden.
Op een beetje spierpijn na is het wandelen prima gegaan en ik heb dan ook erg genoten van deze wandeling.
Gr. Heopa