Published On: 10 oktober 2018By 2s Reacties

Amersfoort, 10 oktober 2018

Vandaag heb ik de Amersfoortse Natuurtocht gelopen met Samen op Pad. De wandeling had een extra tintje. Stichting Samen op Pad bestaat namelijk 10 jaar!
We verzamelden bij de kantine van Voetbalvereniging Amsvorde.
Voordat we met 137 wandelaars konden vertrekken, werd er nog een certificaat aan Yvonne Bos-Rops uitgereikt voor 72 wandelingen met Samen op Pad. ‘Yvonne, van harte gefeliciteerd!’ Hierna volgde nog een uitleg over deze wandeldag en toen gingen we dan op pad. Het weer was schitterend. Een groot gedeelte van de route die we gingen lopen, was ook de route die tien jaar geleden gelopen werd. Er waren toen echter 33 wandelaars. We gingen over de A28 en liepen richting Leusden-Zuid. We bleven in de omgeving van deze weg. Het is een prachtig stuk bos en dankzij de zon zag je de zonnestralen prachtig door de bomen schijnen. We liepen over de heide, landgoed Den Treek en kwamen bij het Vogelwater. Dit water is ongeveer vier jaar geleden uitgegraven. Tijdens graafwerkzaamheden zijn de resten van een 13.000 jaar oud dennenbos gevonden. Deze resten zouden stammen uit  een warme periode tegen het einde van de laatste ijstijd.

We gingen weer over de A28 en liepen naar de Bonairelaan. Hier stond Rolf met zijn team achter tafels om koffie/thee en heerlijke gebakjes met de tekst: 10 jaar Samen op Pad WGW erop uit te delen. Het was erg lekker en zo te zien, genoot iedereen ervan. Toen we dit lekkers ophadden, gingen we verder en kwamen we langs een volkstuintje met mooie Dahlia’s. Hierna liepen we door het bos richting Stichtse Rotonde. We kwamen in een bos waarin veel herinneringen uit 1940/1945 staan. Dit zijn o.a: De Stenenman, schietbaan/fussiladeplaats, loopgraven en het Nationaal monument kamp Amersfoort/museum. We liepen weer terug naar de start om onze lunch op te eten. Diverse mensen die in de afgelopen tien jaar veel werk verzet hebben voor Samen op Pad werden in het zonnetje gezet. Ja, we vinden wandelen wel leuk, maar er komt toch altijd veel bij kijken om zo’n tocht te organiseren. Denk aan de route uitzetten, afspraken maken voor rustpunten, de website bij houden en nog veel meer. Dit werk wordt door vrijwilligers gedaan! Ik wil dan ook het hele bestuur van Samen op Pad feliciteren met het tienjarig bestaan. Ik hoop nog vele wandelingen mee te mogen maken (zie foto’s). Na de toespraken gingen we weer verder en bij het hek stonden vrijwilligers een klein, maar leuk cadeautje uit te delen (zie foto’s). Wilt u meer lezen/zien over de huldiging dan kunt u op de website van “Samen op Pad”  kijken. Na de rust gingen we het tweede blokje maken. Nu gingen we naar het centrum van Amersfoort. We maakten daar een blokje. Eerst gingen we over de Kleine Koepel en daarna over de Kekersbrug en via de Grote Koppel gingen we weer terug. We kwamen door Plantsoen-Noord (deze is aangelegd op de voormalige stadswal). We liepen door het hofje De Poth Hofje_de_Poth en daarna nog door een stukje van het oude gedeelte van Amersfoort. We kwamen op de Wetsingel en Plantsoen-Oost. Vervolgens liepen we naar de autorust waar koekjes en pakjes fris werden uitgedeeld. Na deze rust liepen we via Park Randenbroek en natuurgebied Zandbergen naar de finish.
Zo kwam er een einde aan deze prachtige wandeldag.
Mijn dank gaat uit naar iedereen die geholpen heeft om deze jubileumtocht mogelijk te maken.
Het was een superdag en graag tot de volgende wandeling!

Gr. Heopa

2 Comments

  1. Aalt koopman 12 oktober 2018 at 05:29

    Was een mooie wandeling met veel hoogte punten Henk (en super foto’s)

  2. heopa 12 oktober 2018 at 14:54

    Dank je wel Aalt,
    Voor je reactie. het was in alle opzichten een top dag.
    Gr van Henk

Leave A Comment