Published On: 6 juni 2018By 4s Reacties

Woudenberg, 6 juni 2018

Het is woensdag, dus weer tijd voor een Samen op Pad tocht. Het startpunt van vandaag was bij
Sport en cultureel centrum De Kamp in Woudenberg. Toen het 10.00 uur was kregen we een uitleg over de route en daarna startten we met 85 wandelaars aan de wandelroute.

We liepen al snel langs een mooie vijver met waterlelies. Bij een boom stond een reiger. Een stukje verder zagen we zwarte zwanen met hun jongen. We kwamen langs een boerderij waar we onder de dakspant een zwaluwnest zagen. We bereikten natuurgebied Den Treek – Henschoten. We staken de N224 over. Dit keer liepen we niet via het Henschotermeer, want dit hele mooie natuurgebied is in andere handen is gekomen. Er is ook een hek omheen geplaatst. Ach….een andere route lopen is ook niet verkeerd. Gelukkig mochten we van de beheerder van Allurepark  laag Kanje , over zijn prachtige camping lopen. Zo konden we via de Laan van Laag Kanje toch naar de A12 lopen. We gingen onder de A 12 door en bereikten een stukje verder de autostop. Er werd drinken en lekkere koeken uitgedeeld. Na de pauze liep de route door Maarn waar nog het oude gemeentehuis staat en een gedenkmonument. Via Venen/Sterrenbos liepen we door het landgoed Maarsbergen. Dit is ook een prachtig natuurgebied. We kwamen bij de N226 en via deze weg liepen we weer onder de A12 door en bereikten we de grote rust bij La Place.

Het was toegestaan om hier je eigen brood op te eten, mits je er wel iets bij zou bestellen. Dit is echt top! Na de rust liepen we ongeveer 4 km om en over het golfterrein Anderstein. Hierna staken we N 226 over en kwamen we op de Monnickendijk  Zie,  De-grenswal-maarsbergen-woudenberg
De Monnickendijk  is de grens tussen Woudenberg en Maarsbergen. Aan het einde van dit pad hadden we nog een autostop waar nog een versnapering (en vanwege de warmte ook nog wat drinken) werd uitgedeeld. Hierna zette ik nog even de schapen en de alpaca’s op de foto zetten daarna gingen we verder. We kwamen weer bij Woudenberg, maar maakte eerst nog even een ommetje via een gebied waar vroeger een spoorlijn lag (Groenwoudsteeg). We kwamen langs een groot, wit gebouw. Hier heeft ook een kasteel gestaan. Het witte huis dateert uit 1859 en is het enige overgebleven gebouw van het kasteel.
Zo kwam er ook aan deze route weer een einde. Het was een zeer afwisselende wandeltocht met een mooi zomerzonnetje. De temperatuur was ongeveer 28 graden.
Mijn dank gaat uit naar Piet Halff en de organisatie van Samen op Pad.
Het was een gezellige en mooie wandeltocht.

Gr. Heopa

4 Comments

 1. Aalt Koopman 7 juni 2018 at 08:54

  Het Zijn mooie en warme foto’s Henk !!

 2. heopa 7 juni 2018 at 09:34

  Dank je wel Aalt.
  Het was ook een warme dag.
  Gr. Henk

 3. Ben van Deursen 7 juni 2018 at 15:07

  Het was een fraaie, maar wel zeer warme wandeltocht. Prachtige omgeving en de parcourbouwer Piet Halff had schijnbaar zijn uiterste best gedaan om ons SOPpers in ieder geval in de schaduw te houden. Dat lukte ook wonderwel, waardoor de temperatuur nog wel te “harden” was. Met een volgens mij iets ingekorte route waren we tijdig weer terug om na een heerlijk, en ik vind welverdiend Radlertje de thuisreis weer aan te vangen. Henk bedankt voor je mooue foto’s. Je bent er altijd maar druk mee.

 4. heopa 7 juni 2018 at 15:35

  Dag Ben.
  Dank je wel voor je uitgebreid verslag.
  Ja het was weer een super dag.
  Gr. Henk

Leave A Comment