Published On: 23 oktober 2018By 0 Reacties

Raalte, 22  oktober 2018

Maandag 22 oktober ging ik naar Raalte en haalde mijn startbewijs op voor de Sallandse Wandelvierdaagse die de volgende dag zou beginnen.
Het was er gezellig druk. Ik kon bij firma Nobach mijn voeten even na laten kijken. Er werd een uitgebreide scan gemaakt en mijn steunzolen werden nagekeken. Ondanks dat deze nog geen twee maanden oud zijn, zijn ze al aan het rimpelen. Ik kreeg het advies om deze niet meer te gebruiken en toch maar even mijn oude nog te pakken. Ik kreeg ook advies mee voor de podoloog in Almere. We spraken af dat ik na de 3e dat mijn voeten opnieuw zou laten meten. Ik ging weer verder en zag een viertal dames van de Zingende-badmutsen. ,  die in aangepaste badkleding al een beetje sfeer probeerden te brengen.
Hierna ging ik naar mijn logeeradres waar ik nu al voor de derde keer heel hartelijk ontvangen werd.

De eerste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse brak aan. Ik was om 8.05 uur bij de start en de
40 km wandelaars waren al vertrokken. De Roalterjongs. zorgden voor mooie en gezellige muziek.
De voorzitter opende de Sallandse Wandelvierdaagse met een openingswoord en gaf om 8.30 uur het startsein voor de 30 km wandelaars. We liepen via landerijen naar een rustpunt bij een boerderij. Ik liep verder. In het bos stonden een paar kunstenaars met een paar grote borden. Het was hun bedoeling dat de wandelaars hierop een tekening zouden maken of iets op zouden schrijven. Ik schreef mijn naam op. We kwamen bij een kasteel/beeldentuin waar een rustpunt en controlepost was. Via de Soestwetering ging de route naar Wijhe. Dit is een gezellig dorp en de winkelstraat was helemaal versierd voor Halloween. Ook de plaatselijke bevolking was in het thema van Halloween gekleed (zie foto’s). Ik nam mijn pauze bij ’t Proathuus. Na de rust maakten we een klein ommetje en liepen door een fietsenwinkel. Hier stonden een paar borden met stukjes kaas en worst voor de wandelaars. Vervolgens liepen we door de winkelstraat en kwamen bij de molen die ook helemaal versierd was. Bij fruitbedrijf van Vlisteren werden appels uitgedeeld. Via Boerhaar liep ik verder en kwam in Broekland. Hier nam ik een kleine rust en had ik er 26 km opzitten. Ik liep met een andere wandelaar verder naar Raalte. Het was leuk om samen de laatste 7 km te lopen. Na 33 km bereikten we de finish.
Het was een mooie wandeldag. Nadat ik me afgemeld had en de nieuwe route voor de tweede dag in ontvangst genomen had, ging ik naar mijn logeeradres.
Zo kwam er een eind aan deze eerste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse.

Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment