Raalte, 24 oktober 2018

Vandaag de tweede dag van de Sallandse Wandelvierdaagse. In de grote tent druppelden de 30 km wandelaars langzaam binnen. De Roalterjongs zongen weer uit volle borst hun liederen.
Tegen 8.30 uur was de tent al behoorlijk vol. De voorzitter hield weer een toespraak en om 8.30 uur was het dan zover en gingen de deuren open. In het controlekaartje werd de eerste knip gezet en toen mochten we aan de wandeltocht beginnen. Via de Stationsstraat liepen we richting het spoor dat we moesten oversteken. Na 3 km kwamen we bij Gasterij De Noaber. We werden hier getrakteerd op een lekker koekje en, als je er zin in had, wat drinken. Het merendeel van de mensen liep door. Ik maakte wat foto’s en ging ook direct verder. We kwamen bij weilanden en de route ging hier 1,5 km over het gras. Naast het gras was een sloot. Dit is voor de wandelaars geen probleem, maar er ging echter ook iemand in een soort rolstoel mee. Voor hem was dit dan een extra uitdaging (zie foto’s). Sinds een paar jaar heeft hij besloten om mee te doen. Soms moet hij een even omrijden omdat dit echt niet anders kan. Dit betekent ook dat hij dan wat extra kilometers maakt. Ik heb deze meneer ook meegemaakt tijdens de Kennedymars in Waalwijk jl. Ik neem mijn petje voor hem af. Wat een doorzettingsvermogen heeft hij. Echt top! Ga vooral zo door!

Na de weilandentocht liepen we door het Raalterwoold. Na 7,9 km kwamen we bij controlepost ‘Omni Mailae’, waar we door een paar dames in klederdracht werden verwelkomd. We konden hier even wat uitrusten en iets drinken. Ik nam een paar foto’s en wandelde door een pracht stukje bos weer verder. Na het bos liep de route langs een paar boerderijen. ‘Kijk, moeder knor liep ook buiten met de kleine knorretjes’. Erg leuk om te zien. Een stukje verder kwamen we bij boerderij Aver Heino. Hier kregen we echte witte melk van de koe aangeboden. Dit was echt heel erg lekker! We gingen verder en na 16,5 km was er weer een rustpost. Het was hier erg gezellig en ik nam hier dan ook even een kleine rust om mijn voeten wat uit te laten rusten. Na de rust ging de route verder langs landgoed Den Alerdinck en kregen de wandelaars wat aangeboden. We gingen linksaf door de prachtige bomenlaan. Vervolgens liep ik Heino binnen. In Heino was de rode loper voor de wandelaars uitgerold. Toen ik bij de rustpost naar binnen ging, zag ik veel bekende wandelaars (ook van de SOP wandelingen die ik altijd op woensdag loop). Na de lunch liep ik met twee wandelaars (twee broers) verder. Onderweg stonden een paar dames snoepjes en een speeltje uit te delen. Er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Met testen rolde de rolfluit wel uit, maar helaas zonder geluid. We liepen gezellig door. In het bos liggen heel veel boomstammen en op sommige groeien mooie zwammen. Na 28,1 km was er weer een rustpost. De twee broers namen hier even pauze, maar ik ging verder en liep Raalte binnen. Toen ik bij de sporthal aankwam stonden er een paar dames hun kunsten te showen met een soort bellenblaas. Het werkte met touw en wind. Ik vond het erg leuk om te zien. Zo bereikte ik weer de finish en had ik er 33 km opzitten.
Het was een prachtdag om te wandelen en er was ook veel afwisseling. Top! Nu op naar de derde dag.
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.