Raalte, 26 oktober 2018

Vandaag was de vierde en laatste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse aangebroken.
Toen ik beneden kwam, stond de tafel alweer gedekt en ook nu lag er weer een briefje bij mijn bord. Op dat briefje stond: Met een vriendelijke groet van…/….. Elke dag wenst mijn gastgezin mij succes en veel plezier en staat er een zonnetje bij. Ik vind het een leuke bemoediging en een goede start van de dag. Elke dag mag ik een fiets gebruiken om heen en weer naar de start te rijden.
Ik ging dus voor de laatste keer naar de start en bij de start en in de tent werd het al druk. De ‘Roalterjongs’ zongen weer uit volle borst hun liederen. Iedere morgen stonden ze heel vroeg op de planken. De 40 km wandelaars vertrokken al om 7.30 uur, de 30 km om 8.30 uur en daarna de 20 km en dan nog de kinderen die hun eigen wandelparcours hebben.
Het was 8.30 uur en we mochten starten.
Via het industrieterrein liepen we naar het Boetelerveld. Dit is een zeer mooi natuurgebied.
Na 9,9 km kwamen we in Haarle aan, waar een rustpost was bij eetcafé ‘De Droadnagel’. Buiten bracht een dweilorkest hun repertoire ten gehore. Vanaf dit punt liepen we naar Nieuw-Heeten. In Nieuw-Heeten was een rustpost bij Brasserie ‘DERTI3N’. Hier kwamen alle afstanden bij elkaar waardoor het heel druk was. Binnen zag ik bekende wandelaars zitten en ik ging bij hen zitten en ik nam mijn pauze bij hen. Na de pauze ging de route door het bosgebied van Schoonheten en kwamen we bij de boerderij van familie Meijerink. We werden hier getrakteerd op kaas en een bekertje boerenmeisjes op brandewijn. Het smaakte erg lekker. Vroeger werd dit geserveerd als er een meisje werd geboren en als er een jongetje geboren werd, was er boerenjongens. Dit gebruik komt van oudsher uit Groningen. Verder kon je hier ook nog wat anders bestellen en een donatie doen aan KIKA. Ik vond dit ook goed om te doen. Hierna liepen we nog een stuk over het grasland en daarna liepen we via een weg langs het kanaal naar Raalte. Toen we de Daggertsbrug over waren werd het druk. Aan beide kanten van de weg stonden mensen de wandelaars op te wachten. Er was veel muziek en er was een rode loper voor de wandelaars uitgerold. Op deze manier werden de wandelaars op een leuke manier binnengehaald. Bij het afmelden kreeg ik een mooie medaille met het getal 3 erop omdat ik de Sallandse Wandelvierdaagse voor de derde keer uitgelopen heb.
Het waren vier prachtige wandeldagen. De verzorging onderweg was goed en zelfs het weer heeft het grootste gedeelte van de wandeldagen meegezeten.
Ik wil het bestuur van de Sallandse Wandelvierdaagse en de vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Ook wil ik Nobach www.nobach.nl schoenen en podologie bedanken. Zij hebben voor alle wandelaars van de 20 km de voeten bijgehouden en ook die van mij. Studenten van de opleiding konden hier weer van leren. Ik wil ook mijn gastgezin waar ik van maandag t/m zaterdag mocht blijven heel hartelijk bedanken voor hun warme ontvangst, de gastvrijheid en de hele goede verzorging. Ik heb mij echt welkom gevoeld en jullie zijn dan ook echt familie voor mij geworden.
Vanwege privacy redenen noem ik bewust geen namen meer in mijn verslagen.
Ik zou het leuk vinden als u op mijn website iets over uw belevenissen met de Sallandse Wandelvierdaagse zou delen. Dit kan onder het kaartje met de plattegrond (u moet dan even naar beneden scrollen). Alvast bedankt!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.