Almere, 15 april 2017
Vandaag weer een wandeling dicht bij huis, namelijk de 12e Natuurlijk Flevolandtocht, georganiseerd door Stichting Peripatoo uit Lelystad.
De startlocatie was bij restaurant ‘Haje Natuurpark’ in  Lelystad.
Vanuit Almere is dit niet zover en we konden al om 8.00 uur starten, als alles tenminste goed gaat.
Dit keer ging dus niet alles goed. Toen we op de A6 de afrit naar Lelystad hadden genomen, kwamen we voor verkeerslichten te staan. Toen ik wilde optrekken, stopte de auto ermee. Opnieuw starten hielp niet en er restte mij niets anders dan de auto ruim 200 meter naar een veilige plek te duwen over een kruispunt dat normaal gesproken heel erg druk is, maar waar het nu gelukkig stil was.
We liepen verder naar de startlocatie. Gelukkig was dit niet erg ver en kregen we onderweg zelfs nog een lift van een dame die ook deze wandeltocht ging lopen. In plaats van 8.00 uur startten we nu om 9.20 uur. Het viel mij nog mee. We kozen voor de 25 km. Vanuit het Natuurcentrum liepen we al gauw langs de  Wisent. We liepen het park uit en een stukje verderop zagen we een zwanennest. Dit is in deze tijd van het jaar heel gewoon, maar ik zag voor het eerst de eieren in het nest liggen. Wat zijn deze groot! Via de Vlotgrasweg kwamen we na 4 km in een ander natuurgebied dat we 6 km in de rondte liepen. Na 10 km bereikten we een rustpost. Na de rust liepen we via de Larservaart weer terug naar het Natuurpark Lelystad.
De route ging via slingerpaadjes door het hele park. Ik heb hier al eens eerder een wandeltocht gelopen, maar ik had toen niet alles gezien. Wat is het groot en mooi. Tijdens de wandeling hebben we veel ooievaars, wilde zwijnen, edelherten en przewalskipaarden gezien. Otters hebben we helaas niet gezien. In het park was ook een rustpost. Halverwege het park zijn Coby en ik op een bankje gaan zitten en hebben we een boterham gegeten. Coby had heet water en zakjes cup a soup meegenomen. Dat was lekker. Hierna liepen we weer richting de finish. Ondanks dat dit een mooie wandeling was en ik veel gezien heb, waren mijn gedachten toch bij mijn auto. Ik wilde toch graag weten wat er aan de hand zou zijn. Eén van mijn schoonzoons kwam ons ophalen. Hij bracht mij naar mijn auto en Coby naar Almere, waar haar auto stond. Ik heb vijf kwartier op hulp gewacht en toen deze kwam werd ik met mijn auto naar een garage in Lelystad gebracht. In de garage werd het contact van het ecosysteem gemaakt, deze was namelijk gesmolten.
Zo kon ik uiteindelijk weer met mijn auto naar huis rijden.
Ondanks alles was het een schitterende wandeldag. Het was fris, maar droog en de route was zeer mooi.
Ik wil graag de parcoursbouwer en Stichting Peripatoo bedanken voor deze mooie tocht!
Gr. Heopa

6 Comments

 1. Ria 16 april 2017 at 20:45

  Hoi. Dit lijkt me dus echt een mooie tocht. Staat volgend jaar ook in mijn agenda.

 2. heopa 16 april 2017 at 22:00

  Dag Ria, Dank voor je reactie. Ja het is de moeite waard om daar een keer naar toe te gaan.
  Maar je kan er ook zo naar toe als je tijd heb.
  Gr Henk /Heopa

 3. Coby Van steeg 16 april 2017 at 22:01

  Mooie fotos van een prachtige natuurtocht, en super van je schoonzoon, gelukkig je auto ook weer gemaakt.

 4. heopa 17 april 2017 at 10:09

  Ja het is een heel mooi Natuurpark, en ook de roette was mooi. weer een fijne wandeling geweest.
  gr. Henk

 5. Ben van Deursen 17 april 2017 at 14:25

  Hoi Henk. Met grote interesse je verslag gelezen en je fotos bekeken. Mooi hoor. Misschien een cliché, maar ik beleefde de tocht alsnig een keer. Heb genoten.
  Ik was ook benieuwd naar wat er met je auto adh was. Gelukkig is het mankement verholpen al heb je nog wel even de tijd moeten doden voordat er hulp kwam.
  Misschien tot zaterdag in Schaijk.
  Groetjes Ben

  P.S. Is het mogelijk de foto van Lia en mijzelf naar mijn emailadres te sturen? Zo ja dan stuur ik hem ook door naar Lia.

 6. heopa 17 april 2017 at 14:48

  Dag Ben, Dank voor je reactie, Ik vind het leuk als mensen ook een reactie achterlaten op mijn website.
  Ik zal de foto naar je toe sturen. Ps. Schaijk is niet zaterdag maar a.s. woensdag 19 april.
  Helaas ik kan zelfs niet.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.