Almere, 2 juni 2018

 

Vandaag werd alweer het 14e  Schuiteman Accountants  Wandelfestijn  wandelactiviteiten ,  gehouden. De gehele opbrengst van dit wandelfestijn komt ten goede aan een regionaal goed doel.  De doelen waarvoor dit jaar gelopen werd zijn: Zorgboerderij Klein Essen Kootwijkerbroek, Manege zonder Drempels Bennekom, Kinderdagcentrum Zeist, Kinderhospice Barneveld en Perron 16 in Voorthuizen.
Ik liep vandaag, met nog drie andere wandelaars, de 26 km. De startlocatie was in  Voorthuizen bij
kerkelijk centrum Bethabara. In Voorthuizen en omgeving staan prachtige boerderijen met veel land er omheen, maar er zijn ook veel mooie bospaadjes. We liepen vanuit Voorthuizen naar Veenhuizerveld. Na ongeveer 8,5 km bereikten we de eerste rustpost die we voorbij liepen. Later kwamen we langs een speciaal rustpunt waar je je meegenomen lunch kon nuttigen. Er is zelfs een oplaadpunt voor elektrische fietsen en er staat een fietspomp. Toch wel bijzonder dat men dit zo doet, vindt u niet? We liepen ook hier verder en via een paadje liepen we tussen prachtige varens door. Op een paal zagen we een uil die even bleef zitten voor een foto. Soms moesten we ons even tussen paaltjes doorwringen of via een plankje over een slootje lopen om verder te kunnen. Bij loonbedrijf M. Verhoef namen we na 19,5 km gelopen te hebben onze grote rust en we genoten hier even van de gezelligheid. We zagen veel bekende wandelaars komen en gaan. Na de rust kregen we bij de boerderij nog een appel. Er was ook een vijver waar waterlelies in bloei stonden. Echt een heel mooi gezicht. Op één van de bladeren liep zelfs een kuiken. We gingen weer verder en toen kwam er  een hele stoet oldtimers voorbij. We vonden dit erg leuk. Tijdens de wandeltocht hadden we al mini kangoeroes, koeien, paarden en blauwe pauwen gezien. Na ongeveer 21 km zagen we witte pauwen, waarvan één zijn prachtige veren liet zien. We hadden vandaag weer een prachtige en afwisselende route gelopen waarin we konden genieten van de mooie natuur. Ook het weer zat erg mee. Het was goed en droog wandelweer. Bij de finish werden we verwend met een doosje eieren (gesponsord door  Zonne-ei-farm.  Terschuur ) en een bon voor een pannenkoek die buiten vers gebakken werd door D. van Duinkerken ( sport en kamperen). Net als de vorige keer was de pannenkoek heel erg lekker.
Mijn dank gaat uit naar de routeplanner Roelof Kruijer en de hele organisatie en vrijwilligers die de wandelaars weer een prachtige dag bezorgd hebben.
Graag tot een volgende keer.

Gr. Heopa

6 Comments

 1. Coby Van steeg 3 juni 2018 at 19:50

  Wat een pracht fotos Henk, die varens waren geweldig mooi.
  Echt een hele mooie tocht.

 2. heopa 3 juni 2018 at 20:00

  Hoi Coby, Dank je wel voor je reactie,top.
  Ja ik zag aan je dat je genoot, en voor al van de vele varens.
  Het was ook een heel mooie tocht.
  Gr. Henk

 3. Ria 3 juni 2018 at 20:09

  Alle foto’s zijn super. Maar de foto van de witte pauw.is het voor mij helemaal ??????

 4. heopa 3 juni 2018 at 22:14

  Dag Ria, Dank je wel.
  Ik vind het ook jammer dat het ijzeren hek in de weg stond.
  Of de witte pauw had wat meer op het veld moeten staan.
  Dan waren de foto’s nog beter geweest.
  Zoveel witte pauwen had ik ook niet eerder bij elkaar gezien.
  Veder was het in totaal een fijne wandeldag.
  Gr.Henk

 5. AnneMarie 6 juni 2018 at 21:26

  Mooi verslag en foto’s. Jammer dat de zon niet scheen anders waren de foto’s nog mooier geweest. Wij hebben ook genoten van de tocht, Fijn dat opa hem ook mooi vond.

 6. heopa 6 juni 2018 at 22:09

  Dag Anne Marie, Dank je wel voor de reactie.
  Ja de zon kan veel invloed op de foto’s hebben.
  Maar het was droog en goed wandel weer.
  Graag tot een volgende keer.
  gr. van Heopa
  Toen ik thuis kwam kregeg ik een nog mooier bericht. voor de 3e maal overgroot Opa geworden. van een gezonde achter kleinkind .
  Mooie kan je de dag niet afsluiten toch.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.