Calgary Canada 16 september 2013 de 2e wandeling.

Om dat div. paden, wegen .enz. waren weggespoeld, Kon ik niet goed een route uitstippelen. Desondanks heeft Andy / m’n schoonzoon, een route uit geprint. Zo kon ik toch aan de wandel. Hier en daar moest ik ( op mijn manier vragen of ik zo goed liep naar de vallei. Op de heen weg richting Fishcreek. hier en daar een bergje op Toen ik een foto van mij liet maken werd mij verteld dat onder aan de berg een oud cowboy huisje stond (onder tussen gerestaureerd). En er stonden een paar beelden en een replicatie  van een oude wagen, Zie foto’s.

Na een flinkstuk gewandeld te hebben, en bijna bij Fichcreek aan gekomen bleek ook daar de weg af gesloten. Via een ander weggetje kwam ik er toch maar GEEN oversteek te bekennen! Ja wat nu, (een nieuwe uitdaging door de rivier te lopen?) ge woon proberen waar het water laag stond, maar de stenen erg glad! Maar toch de schoenen, sokken uit, en oppassen dat de fotocamera niet nat wordt. (zie foto’s) het leek wel een kleine safaritocht zie aan de overkant hoe moet je om hoog, eerst naar de overkant zien te komen en dan langs de wandlopen, wouw even een heel smal tuk en oppassen anders zou ik weg glijden in een soort moeras.

Maar ook dat lukte me, en nu me optrekken aan de struiken om hoog, en ja hoor het was egt stijl maar het is me gelukt. Naar aan leiding van de afstand en de tijd liep ik verder via de boven kant van de vallei richting huis. Onder weg was mijn flesjes water opgeraakt en vroeg aan een persoon die daar woonde voor vers water dat kreeg  ik plus een blikje citroenijsthee  (dat was lekker! )Vlak voor ik weer vlak bij de snelweg aankwam, kon ik het niet laten om toch nog een berg te beklimmen, daar boven zat een oude heer die een foto van mij  wilde maken na een gesprek ( op mijn manier ) kwam ik er achter dat zijn ouders vlak na de oorlog 1945 uit Nederland waren verhuist. Het was een zware maar mooie spannende wandeltocht. En wel 36 km lang!  Moe en tevreden kwam ik weer thuis aan. ( Over de linkerzijde zal ik het maar niet hebben) Ik heb ondanks alles een fijne dag gehad!
GR. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.