Almere,  12 juli 2023

Na lange tijd heeft Heopa weer een wandeling van bijna 30 km gelopen. De route ging via Filmwijk, Verzetswijk, Leeghwaterplas, Waterwijk onder de N702 door langs de Noorderplassen en de Lepelaarplassen naar de Oostvaardersdijk. Hier ging Heopa de Zuidersluisbrug over, die de Hoge – en  Lagevaart verbinden met het Markermeer en IJmeer. Voordat de Afsluitdijk (tussen Den Oever Noord-Holland en Zurich Friesland)  aangelegd was, was dit de Zuiderzee. In 1927 begon men aan de bouw van de Afsluitdijk die 32 km lang is. Toen in 1932 het laatste gat van de dijk werd gedicht, hield de Zuiderzee op te bestaan en was het IJsselmeer een feit. In de loop der jaren kwam de Noordoostpolder en de Flevopolder erbij en zo werd het IJsselmeer in stukken gedeeld. Voor meer info kunt u op de links klikken. Het is zeker de moeite waard. Heopa liep verder en ging 3 km over de Oostvaardersdijk en nam de afslag langs het Oostvaardersbos. Onderweg, bij de uitkijkpost, nam Heopa even pauze en kon zo tijdens de lunch genieten van het uitzicht. Na de lunch vervolgde Heopa de route en bij het Natuurbelevingscentrum ging hij naar boven om even te kijken en een paar foto’s te maken. Hierna ging Heopa weer verder en na het spoor ging hij linksaf naar de uitkijkheuvel in het Kotterbos. Ook hier ging Heopa naar boven om even te genieten van het mooie uitzicht. Eenmaal beneden besloot Heopa om één van zijn vijf dochters, die in de Oostvaardersbuurt woont, te bellen om te kijken of zij thuis was. Toen dit zo bleek te zijn, ging Heopa naar haar toe om even gezellig een glaasje fris te drinken. De twee kleinkinderen waren er ook en die wilden wel even met opa op de foto. Heopa ging weer verder en de route ging via de Eilandenbuurt naar het bosgebied Buitenhout vlak bij de A6 en via Danswijk weer terug naar Filmwijk. Het was een mooie route die veel door de natuur ging (zie foto’s). Heopa raadt  u aan om ook eens een wandeling door het mooie Almere te maken.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.