Vilt – Valkenburg, 10 augustus 2023
Vandaag de eerste dag van de 34e Heuvelland 4 daagse vanuit Berg & Terblijt.
Het Limburgse landschap is tussen België en Duitsland door verschillende instanties uitgeroepen tot een 5 sterren landschap. Om 7.30 uur gingen we start met de 28 km route. De route ging richting Geulhem en langs de Geul. Op 2 km zaten er al dames klaar om bananen uit te delen. We liepen door het heuvelgebied van de Geul naar Broekhem waar we langs de Sint Jozefkerk liepen. Hierna gingen we over het spoor naar het Geuldal, Ingendael en Hekerbeek. We kwamen bij Kinderspeelboerderij  het Bbukske. in Valkenburg waar het eerste rustpunt was. Hierna ging de route verder over het spoor, door het Geulpark, langs visvijver het Geulstrand, door het natuurgebied Biesbosch en langs
Sint Boschhoeve. Zo wandel je door het bos en ga je heuvel op en af en zo kom je weer op een plateau met een prachtig uitzicht. We liepen Schin op Geul in en bij hotel Salden in de Tolstraal, waar het gezellig druk was, was de tweede rustpost. Hierna vervolgden we de route langs de
Sint Mauritiuskerk waar in de oorlog veel gevochten is. Bij de Graafstraat nr. 38/3e zag Heopa een mooi huis met een muurschildering staan. Ik mocht van de bewoner een foto maken. De bewoner wees naar de muur en wilde een foto van Heopa bij de muur maken (zie foto’s). We liepen verder en links was de Geul en rechts het spoor. Rond de 15 km ligt aan de andere kant van het spoor Bungalowpark Schin op Geul waar veel wandelaars, ook Heopa, hun verblijf hadden tijdens de Heuvelland 4 Daagse. Op 16,5 km gingen we weer over het spoor en kwamen bij Kluis_op_de_Schaelsberg .  (zie foto’s). Wat een prachtig uitzicht! De route ging verder langs de boerderijspeeltuin waar het ook gezellig druk was en na de pauze liepen we verder door Valkenburg, langs de Meertensgroeve, langs de Groeve Blom en bereikten we de finish. Er is nog zoveel te schrijven, maar ik zou zeggen: ‘Kom zelf ook eens naar het prachtige Limburg. U Kunt het dan met eigen ogen zien.’
Wat een geweldige dag en wat een prachtige route was dit. We hebben echt genoten!
Tot morgen de tweede dag.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.