Almere-stad /Cieszyn, 6 september 2023
Dit keer een heel ander wandelverslag dan u van Heopa gewend bent.
Op 6 september zijn mijn vrouw en ik (Heopa) naar Polen vertrokken. We gingen naar de rand van de stad Cieszyn waar Leo en Corrie wonen. Leo en Corrie zijn ondertussen alweer 6 jaar geleden van Nederland naar Polen verhuisd. Op 8 april 2008 heeft Heopa tijdens een wandeling ter gelegenheid van 100 jaar wandelsport (KWBN) in Uithuizen Corrie leren kennen. Ook heeft Corrie met een paar wandelaars (Gijs heeft alle 6 de dagen gelopen, Corrie 4 en de anderen 1 of 2 dagen) meegedaan aan de 6-daagse van Almere. Op zaterdag kwam toen de hele ploeg bij ons in de tuin wat drinken en napraten. Corrie had deze dagen bij ons gelogeerd en Leo kwam haar op zaterdag ophalen. We kregen hierdoor goed contact met elkaar en dat is zo gebleven.

Dus stond Leo stond ons op 6 september al op te wachten bij het vliegveld in Katowice. Corrie was aan het werk. We brachten de koffer naar de auto en gingen eerst even gezellig een kopje koffie drinken. Hierna was het nog 1,5 uur rijden naar Cieszyn. We konden direct van het mooie uitzicht genieten (zie foto’s a1 t/m a12). De volgende dag (dag 2) gingen we naar Ustron, maar hier leest u in het volgende verslag over. Op de derde dag hebben we even rustig aan gedaan en hebben we in het zwembad gelegen en een klein blokje gelopen. We zagen in de verte een jong hert. Dit was een mooie afsluiting van deze dag (zie foto’s b1 t/m b12). Op de zesde dag hebben we met zijn allen (inclusief Kaïro de hond) Corrie bij haar werk afgezet en gingen wij verder naar het park aan de andere kant van de Olza rivier. Door de brug over te gaan, kwamen we in Český Těšín (Tsjechië). Leo zette hier de auto neer en we gingen een blokje door het Adam Sikora Park. Omdat Ria wat moeite met lopen heeft, had Leo gezorgd dat er een rolstoel beschikbaar was die als steun gebruikt kon worden, maar waar zij ook even in kon zitten als het nodig was. We liepen over een bruggetje om de vijver heen en kwamen bij wat houtsnijwerken en houten hangmatten. Natuurlijk gingen we daar om de beurt op liggen zodat we een foto hiervan konden maken. Ook staat er een replica van een verdedigingstoren uit de eerste helft van de 14e eeuw (zie foto) en een paar gedenkstenen. Het was erg mooi weer en Heopa kon het niet laten om even de Olza rivier in te gaan. De stenen waren erg glad dus ging hij niet te ver. Alleen het idee om in deze rivier gestaan te hebben was al leuk en helemaal omdat het ook vastgelegd werd (zie foto’s c1 t/m c45) Hierna was het tijd voor koffie met wat lekkers erbij en gingen we weer naar huis.

Het volgende verslag is dag 2 (Ustron).
Groeten vanuit Polen,
Heopa

2 Comments

  1. Leo Achterberg 7 oktober 2023 at 05:25

    Mooie foto’s, en lekker weer zo te zien.

  2. heopa 11 oktober 2023 at 19:05

    Dank je wel leo, het was genieten.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.