Almere, 12 oktober 2016

Vandaag heb ik de 19e Amersfoortse Natuurtocht 2016 gelopen. Deze wandeltocht werd door Samen op Pad georganiseerd.
Om 9.50 uur werd er een toespraak gehouden door bestuurslid Hennie. Het was vandaag 8 jaar geleden dat Samen op Pad begonnen is met wandelingen te organiseren. Er werden vijf tegeltjes uitgereikt aan mensen die zich jaren hebben ingezet en nu stoppen met het werken voor Samen op Pad. Eén van de vijf was Rolf Craanen. Hij werd door zijn inzet tot erelid benoemd (Door de drukte in de kantine heb ik helaas niet alles goed kunnen verstaan. Als ik iets niet goed heb opgeschreven dan hoor ik het graag).
Ook werd er een certificaat uitgereikt aan een dame die 4 x 24 keer heeft meegewandeld.
Na deze toespraken vertrokken we en liepen onder de A28 door. Via het bosgebied gingen we richting natuurgebied Den-Treek. Dit is een prachtig stuk natuurgebied. Om 11.15 uur hadden we een wagenstop. Hier werd door Rolf heerlijke bananen uitgedeeld. Na deze korte rust liepen we naar Theeschenkerij Eldorado waar we om 12.00 uur de grote rust hielden. We werden hier gastvrij ontvangen. Zoals u op de foto’s kunt zien is Theeschenkerij Eldorado een leuk en gezellig theehuisje, voor info klik theeschenkerij-eldorado.
Na de rust liepen we naar het Henschotermeer  . Dit meer wordt in de zomer door veel recreanten bezocht. Om 14.30 uur was er weer een wagenstop. Dit keer kregen we een wafel en pakje fris. Bedankt Rolf! Na deze stop ging de route richting de finish. Het was een prachtige route met veel bos en heide. Het was echt een heel mooi stukje natuur. Ik heb al vaker in deze omgeving gewandeld, maar iedere keer is het toch weer anders. Ik besef steeds weer hoe mooi het is om zo in de natuur te mogen wandelen. Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers van Samen op Pad die al deze wandelingen mogelijk maken. Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.