Published On: 22 oktober 2019By 0 Reacties

Raalte, 22 oktober 2019

Vandaag was de 1e dag van de Sallandse Wandelvierdaagse.
We vertrokken vanuit Wijhe. Toen ik bij de grote tent aankwam, waar tevens ook de start van de wandeltocht was, hoorde ik de mannen van de Roalterjongs uit volle borst zingen. Na de toespraak van de voorzitter mochten we om 8.30 uur starten met de wandeling. We liepen al vrij snel het buitengebied in en kwamen langs veel boerderijen. Op één van de boerderijen lopen alpaca’s in de wei. Het zijn zeer leuke dieren om te zien. Ze hebben echt een leuke kop! We zagen ook veel pompoenen liggen die te koop aangeboden werden. Na 5 km was er een rustpunt en ik nam hier korte koffiepauze. Toen ik verder ging, kwam ik bij  Kasteel-het-Nijenhuis- .
Rond het kasteel staan prachtige beelden. Buiten het hek stond het personeel pepermuntjes uit te delen en een stukje verder stonden twee dames uit de keuken met hun lekkernijen te pronken.
De route ging verder door de koeienstal en daar zag ik Greta en Berta die mijn aandacht trokken. Zij zagen dat ik Siska op de foto had gezet en toen wilden zij dit ook. We gingen verder en kwamen langs een boerderij die enigszins als museum ingericht was. Buiten stond een oude steek en andere potten waar men vroeger zijn behoefte op deed. Binnen zaten twee dames op een accordeon te spelen en een andere vrouw in klederdracht schonk een kopje thee in (zie foto). De route ging verder door Liederholthuis. De bewoners hadden de straat voor de wandelaars wat versierd. Hierna liepen we door naar het dorp Windesheim dat aan de N337 ligt. In dit dorp staat een kerk. Doordat deze Kerk_van_Windesheim er zo bijzonder uitzag, liep ik er even omheen.
We gingen over het spoor en liepen naar Herxen. In het dorpshuis was een rustpunt. Via de dijk langs de IJssel liepen we naar Wijhe. Wijhe was helemaal in de sfeer van Halloween. Er liepen bijzondere mensen rond (zie foto’s). We liepen door de Nicolaaskerk. Dit is het oudste gebouw van Wijhe (1200/1300). Ik vervolgde de route en liep door het gemeentehuis van Wijhe. In de grote zaal stond de burgemeester die de wandelaars begroette en hen de hand schudde. Ik ging even met hem op de foto. Buiten stond een mannenkoor te zingen. Een stukje verder (bij de IJssel) was de finish.
We werden vanaf de finish met de bus naar Raalte gebracht waar ik het startbewijs voor de tweede dag haalde.
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment