Published On: 10 mei 2017By 8s Reacties

Almere, 10 mei 2017
Vandaag is het woensdag, dus weer een wandeltocht van ‘Samen op Pad’. De Gelderse Valleitocht startte bij de kantine van Voetbalvereniging DOVO in Veenendaal.
Voordat we om 10.00 uur vertrokken mocht Casper nog eerst een certificaat overhandigen aan
Johan Hetterscheit. Johan heeft al 144 tochten van ‘Samen op Pad’ gelopen. Met 111 wandelaars begonnen we aan de wandeltocht. We liepen Veenendaal uit en kwamen langs de kasteeltuin. Helaas konden we dit niet zien en liepen verder door het bosgebied van Sparreboomse Berg.
Dit is een prachtig bosgebied met veel oude bomen en mooie kleuren. Na ongeveer 5,5 km hadden we de eerste autostop al. Er werd koek en fris uitgedeeld. Even leuk om te weten: Het is bij ‘Samen op Pad’ een traditie dat degene die de route heeft uitgezet ook trakteert. En wat vooral niet vergeten mag worden te vermelden is het feit dat er van elke persoon die zich ingeschreven heeft, één euro naar een goed doel gaat. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u op de website van ‘Samen op Pad’ kijken. Na de stop gingen we verder door het bos en langs diverse boerderijen. Na 13 km hadden we een rust bij Mini Camping ‘’ De Brink.” . De kantine was erg leuk om te zien. Er hingen veel biermokken en nog veel meer leuke dingen aan het plafond. U kunt dit op de foto’s bekijken. Bij de buren op het veld stond een pony en liepen diverse kippen en een kalkoen. De kalkoen liep te pronken met zijn veren. Erg mooi om te zien. Hoog in de lucht, boven de bomen, zweefden een paar ooievaars. Na de rust gingen we via de weilanden naar het Valleikanaal. Het is een erg mooi stuk om te wandelen en/of te fietsen.
Na 19 km was er nog een autostop. Dit keer bij een boerderij waar ook een winkeltje is.
Dit is ‘ ’t Boerenwinkeltje.” (zie foto’s). We konden hier dus wat kopen en ik heb boerenvla, boerenyoghurt en een flesje boerenkaat je (advocaat) gekocht (na het avondeten hebben we heerlijk van de vla gegeten).
We liepen weer verder en we liepen door het centrum van Veenendaal naar de finish. Zo kwam er weer een einde aan deze mooie, afwisselende route. Het was een prachtige lentedag!
Parcoursbouwer Casper, bedankt! Ook het bestuur van ‘Samen op Pad’, bedankt.
Gr. Heopa