Published On: 18 augustus 2018By 4s Reacties

Almere, 18 augustus 2018

Vandaag heb ik de 1e Soester Duinroute gelopen. Deze werd verzorgd door Le Champion in samenwerking met  Rotaryclub Soest-Baarn.
Om klokslag 8.00 uur werd het startschot gelost door burgermeester R.T. Metz en kon de wandeltocht  beginnen. Voor de zaterdag hadden zich ruim 4000 wandelaars aangemeld (dit is mij door de organisatie verteld). Direct na de start stonden er al mensen van Melk Unie een bakje yoghurt met o.a. cruesli uit te delen. We liepen door de Korte duinen/Soester duinen met zijn mooie zandvlaktes. Op sommige plekken stond toch nog wat hei in bloei, maar helaas is de meeste hei door de hitte toch verdord. Bij onze eerste controle werd een krentenbol en een flesje water uitgedeeld. We liepen verder door het bos en over zandvlakten. Bij de tweede controlepost werd een banaan uitgedeeld. We kwamen bij  Vliegbasis-Soesterberg. Deze basis is nu opengesteld voor wandelaars en er is een  Museum Ook stijgen er nog zweefvliegtuigen op. Wij liepen hier omheen. Als u eens een dagje vrij hebt, is het echt de moeite waard om hier eens te gaan kijken. We liepen twee km over de startbaan. Eén van de wandelaarsters deed een poging om te gaan vliegen. Dit lukt helaas niet, haha.. We kwamen weer in het bosgedeelte. Hier staan nog oude bunkers en loodsen. Eén daarvan was opengesteld voor de rustpost. We kregen hier een koek en een pakje fris aangeboden. Na de rust liepen we verder en namen de route naar de uitkijkpost. Dit viel voor sommigen een beetje tegen. In dit gebied staan ook kleine bunkers die als uitkijkpost voor militairen dienden. Via de achterkant kon je erin. Natuurlijk heb ik even een foto gemaakt. We vervolgden de route en kwamen op een oude gerenoveerde stuwwal. We hadden hier een mooi  uitzicht. We liepen over de Radar-berg en kwamen in het gebied van  Landgoed-De-Paltz      waar we een korte stop hadden.
Vervolgens liepen we weer door het bos en over de zandvlakte. We kwamen bij Openluchttheater Cabrio. Hier werd door een toneelgroep een voorstelling gegeven en er werd een kaasstengel uitgedeeld. We liepen nog even onder molen ‘De Windhond’ door en bereikten toen de finish.
Hier mocht ik een medaille (een molen) in ontvangst nemen en een stempel laten plaatsen in mijn wandelboekje.
Zo kwam er weer een einde aan deze prachtige goed verzorgde wandeltocht.
Ik wil het bestuur, alle vrijwilligers en het Rode Kruis bedanken voor deze mooie wandeldag.
Gr. Heopa