Almere, 18 augustus 2018

Vandaag heb ik de 1e Soester Duinroute gelopen. Deze werd verzorgd door Le Champion in samenwerking met  Rotaryclub Soest-Baarn.
Om klokslag 8.00 uur werd het startschot gelost door burgermeester R.T. Metz en kon de wandeltocht  beginnen. Voor de zaterdag hadden zich ruim 4000 wandelaars aangemeld (dit is mij door de organisatie verteld). Direct na de start stonden er al mensen van Melk Unie een bakje yoghurt met o.a. cruesli uit te delen. We liepen door de Korte duinen/Soester duinen met zijn mooie zandvlaktes. Op sommige plekken stond toch nog wat hei in bloei, maar helaas is de meeste hei door de hitte toch verdord. Bij onze eerste controle werd een krentenbol en een flesje water uitgedeeld. We liepen verder door het bos en over zandvlakten. Bij de tweede controlepost werd een banaan uitgedeeld. We kwamen bij  Vliegbasis-Soesterberg. Deze basis is nu opengesteld voor wandelaars en er is een  Museum Ook stijgen er nog zweefvliegtuigen op. Wij liepen hier omheen. Als u eens een dagje vrij hebt, is het echt de moeite waard om hier eens te gaan kijken. We liepen twee km over de startbaan. Eén van de wandelaarsters deed een poging om te gaan vliegen. Dit lukt helaas niet, haha.. We kwamen weer in het bosgedeelte. Hier staan nog oude bunkers en loodsen. Eén daarvan was opengesteld voor de rustpost. We kregen hier een koek en een pakje fris aangeboden. Na de rust liepen we verder en namen de route naar de uitkijkpost. Dit viel voor sommigen een beetje tegen. In dit gebied staan ook kleine bunkers die als uitkijkpost voor militairen dienden. Via de achterkant kon je erin. Natuurlijk heb ik even een foto gemaakt. We vervolgden de route en kwamen op een oude gerenoveerde stuwwal. We hadden hier een mooi  uitzicht. We liepen over de Radar-berg en kwamen in het gebied van  Landgoed-De-Paltz      waar we een korte stop hadden.
Vervolgens liepen we weer door het bos en over de zandvlakte. We kwamen bij Openluchttheater Cabrio. Hier werd door een toneelgroep een voorstelling gegeven en er werd een kaasstengel uitgedeeld. We liepen nog even onder molen ‘De Windhond’ door en bereikten toen de finish.
Hier mocht ik een medaille (een molen) in ontvangst nemen en een stempel laten plaatsen in mijn wandelboekje.
Zo kwam er weer een einde aan deze prachtige goed verzorgde wandeltocht.
Ik wil het bestuur, alle vrijwilligers en het Rode Kruis bedanken voor deze mooie wandeldag.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Ria 19 augustus 2018 at 18:04

  Mooi verhaal en foto’s Henk. Was echt een gezellige dag. Veel suk6 bij de 4daagse van Ijzer

 2. heopa 19 augustus 2018 at 18:07

  Dank je wel Ria. Het was verder ook een fijne dag met een mooi en afwisselende route.
  Gr. van Henk

 3. Coby Van steeg 19 augustus 2018 at 19:57

  Hoi Henk, wat een mooie tocht. En een bijzondere dag.
  Wat heb je snel de fotos klaar. Top gedaan mooie fotos.
  Geniet van je wandeldagen in Diksmuide.
  Groetjes Coby

 4. heopa 19 augustus 2018 at 20:37

  Dank je wel Coby,
  Ik had de computer al uit gedaan.
  Maar zag je reactie, op m’n mobiel.
  Dus toch nog even bedanken voor je reactie.
  Ja het was een bijzonder wandeling.
  Zaterdag avond tot laat bezig geweest. om de foto’s en het verslag te maken.
  Ook ik ben blij dat het gelukt is voor dat ik maandag naar België gaat.
  Op naar de IJzer. nu gr. van Henk en tot gauw.
  Woensdag een fijne SOP wandeling.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.