Almere, 18 oktober 2017
De Samen op Pad wandeltocht van vandaag was de 1e Vrouwe Cuneratocht in Rhenen. Deze tocht staat in het teken van de legende van de Heilige  Cunera-van-Rhenen  .De tocht zou ons langs verschillende belangrijke plaatsen uit deze legende voeren. We vertrokken vanaf café restaurant Cunera en liepen langs de restanten van de oude Vestingwerken-van-Rhenen . Via het oude gedeelte kwamen we bij de Cunerakerk-(Rhenen) . Deze kerk wordt helemaal gerenoveerd. Er is nog een deel dat met hekken afgezet is, maar het is bijna klaar. Op de hekken hangen grote doeken met strips over een prinses, vrouwe Cunera, uit Engeland. Ik heb geprobeerd om alle doeken zo goed mogelijk op de foto te zetten. Het is leuk om alles even te lezen (dit kan het best op een groter scherm). Na dit rondje om de kerk gingen we verder met de wandeling. We liepen door de Rhenense stadsbossen en Plantage Willem 3. Na 6 km hadden we een autostop en werd er een pakje fris met wat lekkers uitgedeeld. Op de foto kunt u zien hoe zeven mensen op een rij er lekker van zitten te genieten. De route ging verder naar een groot natuurgebied waar alleen boomstronken laten zien dat hier bomen gestaan hebben. De paddenstoelen hebben hier dan ook alle ruimte om te groeien.
Dit levert ons weer mooie foto’s op. Een stukje verder in het bos zag ik een bijzonder mooie zwam. Op de foto kunt u zien dat deze op een ouderwetse spons lijkt. Na ruim 13 km, net op de grens van Rhenen en Veenendaal, kwamen we bij restaurant en loungebar 3 Zussen. Hier hielden we de grote rust. Na de rust liepen we via de Veenendaalsestraatweg (tussen Veenendaal en Elst) langs het oorlogsmonument Het-kruis-op-de-berg . Via het bos liepen we over het gebied van de Sparrenboomseberg richting de Paasheuvel-(Rhenen) .We kwamen langs landhuis Remmerstein. Dit landhuis uit 1912 heeft maar liefst 7 schoorstenen en een hele mooie tuin. We gingen verder door de bossen die vol zijn met herfstkleuren. Na 20 km was er weer een kleine autostop. Namens Casper werd hier iets lekkers uitgedeeld. De route ging verder over een stukje privéterrein (hier was toestemming voor gegeven). We werden begroet door twee lama’s die stonden te genieten van het mooie weer. Ze lieten zich door diverse wandelaars op de foto zetten.
Zo kwamen we uiteindelijk weer in Rhenen aan.
We hebben genoten van de prachtige wandeltocht met super mooi weer op deze 18e oktober.
Ik wil het bestuur van Samen op Pad en Casper weer bedanken voor deze prachtige tocht.
Heopa hoopt dat u door het verslag en de foto’s even mee kunt genieten van deze mooie wandeldag.
Als u anderen ook wilt laten weten hoe u van deze wandeltocht genoten heeft, mag u altijd een reactie op de website plaatsen.
Gr. Heopa

5 Comments

 1. Aalt koopman 18 oktober 2017 at 23:28

  Hoi Henk,

  Zijn veel mooie foto,s op deze zonnige dag super !!

 2. heopa 19 oktober 2017 at 10:30

  Dag Aalt, Ja dat zijn inderdaad erg veel foto’s Alleen al de foto’s rond om de kerk,
  het strip verhaal wilde ik toch alle maal op de foto zetten zodat,
  ze het thuis ook even kunnen lezen.
  En Peter was er niet dus heb ik wat extra foto’s gemaakt.
  veel kijk plezier. en tot een volgende wandeltocht.
  gr. Henk / Heopa

 3. loes Pardoel 19 oktober 2017 at 20:26

  Hoi Henk, mooie reportage mooie site.
  Loes uit Kerkdriel heb gisteren met je gebuurt tijdens het wandelen

 4. heopa 19 oktober 2017 at 21:09

  Dag Loes.
  Dank je wel voor je reactie, en dat je naar mijn website heb gekeken.
  En dat jullie nog vaker met “Samen op Pad” mee mogen wandelen.
  Gr Henk/ Heopa

 5. Corrie Hemelop 23 oktober 2017 at 16:03

  Hallo Henk
  Ik geniet nogmaals van de mooie tocht door de vele foto’s die je gemaakt hebt.
  Groetjes Corrie

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.