Published On: 30 januari 2010By 0 Reacties

Almere 30-01-2010
Heopa gaat vandaag naar Ugchelen.
Het vriest en het heb behoorlijk gesneeuwd.
Eindelijk proberen foto’s  in de bossen maken kijken als het lukt .
Maar eerst 73 km rijden, kijken of we veilig aan komen.
ja hoor ik was om 08.32 aan gekomen, en wat was het mooi onder weg.
Na het inschrijven ga ik beginnen aan de 30 km wandeltocht het is koud maar droog.
Het was op dat moment niet zo druk met wandelaars. Dus moest ik goed op letten dat ik geen pijl voor bij liep. Maar onder tussen genoot ik van de prachtige omgeving.
Wat zien de bomen en struiken er prachtig uit, met de sneeuw.
Ik was blij dat ik toch gegaan bent. Onder weg stond een mooie houten bank met sneeuw bedekt, maar te koud om op te gaan zitten.
Door dat ik niet zo hard liep kwamen toch wat meer wandellaars mij voor bij.
En ook zij genoten van het mooie weer ondanks de vrieskou. Na ongeveer 10 km was er een rustpost en konden we even op warmen. Met frisse moet ga ik met nog wat wandelaars weer verder. Een van de wandelaars maakt ook even met mijn fototoestel een foto van mij. Als herinnering. Onderweg komt nog iemand met een fiets inde hand tegemoet lopen door de sneeuw kon hij niet meer fietsen. Maar door dat ik niet goed oplette raakte ik de weg kwijt en liep 3 km de verkeerde kant op dan zij een andere wandelaar die gewoon zelf een wandelingetje maakte, en daar ook woonde wees hij me de weg hoe ik verder moest. En zo kwam ik ook bij de schaapskooi waar de schaapje in de deur opening stonden. En zo kwam ik gelukkig ook weer meer wandelaars tegen. Bij de tweede rust post koos ik maar voor een heerlijk bakje erwtensoep. Even weer op temperatuur komen. Ik ga verder hoe later het werd hoe mooie de bomen en stuiken werden de zon scheen prachtig over de sneeuw heen en een stuk verder op kwam ik ook nog paarden tegen die het ook koud hadden in de sneeuw. Dit vond ik wel een beetje zielig. En na een prachtige wandeling kom ik dan toch weer aan in Ugchelen en heb genoten van deze zeer mooie koude winterdag .

Dank aan het bestuur en de parcours bouwer.
Gr. Heopa

Leave A Comment