Almere 23-05-2015
Zaterdag, vandaag heb ik weer in en om Zwolle gewandeld.
Op 1 Mei 2005 Was daar mijn eerste wandelling, en ook 42 Km
Dit keer vond ik het leuk om hem weer te lopen. Een soort lustrum voor mij.
De eerst keer had ik geen fotocamera bij me, Nu wel. En hij was volgens mijn Garmin 43.2 Km
Ondanks de (mot) regen in de ochtend heb ik ook nu weer genoten van de zeer mooie en afwisselende route.
Ook was nu weer werden de wandelaars zeer goed verzorgt!
Zowel met broodjes, ontbijtkoek, soep en drinken.
Om dat ik ( pas) om 7.20 vertrok waren vrijwel alle wandelaars al vertrokken rond 06.00!
Toch kwam ik een dame onder weg tegen die ook alleen liep en ook van fotograferen hield.
En zo trokken we samen op. Tot aan de finish.
Natuurlijk kwamen we wel hier en daar wandelaars tegen, maar de grote stoet liep een heel end voor ons uit.
Er was ook een groep die de Kennedymaars ( 80 Km) liepen.
En waren al op vrijdag avond begonnen.
Daar neem ik Mn petje voor af hoor Toppie! Voor deze prestatie.
Wist U dat. De oudste schriftelijke vermelding, uit 1040, spreekt over een aan Sint-Michaël gewijde parochiekerk. In 1230 kreeg Zwolle van zijn landheer de Utrechtse bisschop Wilbrand van Oldenburg stadsrechten als dank voor hulp bij het bouwen van een burcht in Hardenberg. Dit naar aanleiding van de Slag bij Ane. Bij de stadsbrand van 1324 ging de stad in zijn geheel in vlammen op.
Voor meer info over Zwolle zie, Zwolle#Middeleeuwen
Heeft U deze wandeling ook gelopen, mag U ook op deze website reageren / Ervaring geven.
Gr. Heopa.

Ps. van de 211 foto’s heb ik er 166 geplaats veel kijk plezier.

2 Comments

 1. Carla Spierings 26 mei 2015 at 18:59

  Hallo,

  Wat een mooie foto’s van Zwolle en omgeving. Ik heb deze tocht zelf niet gelopen. Maar ik kom oorspronkelijk uit Zwolle. Ik ben ook lid geweest van wandelsportvereniging Wipstrikkwartier uit Zwolle. Nu woon ik in Etten-Leur en ben lid van wsv. Wiego in Breda. Met deze vereniging zijn we met de bus al twee keer in Zwolle geweest. En ook dit jaar staat in november weer een busrit naar Zwolle gepland. Voor mij waren er wel veel herkenningspunten op de foto’s. groeten van Carla Spierings

 2. heopa 26 mei 2015 at 22:13

  Hallo Carla
  Wat een leuke reactie Het was voor mij een soort lustrum deze wandeling, om dat voor mij 10 jaar geleden was, dat ik begonte wandelen en dat was in Zwolle.
  Het was jammer dat het inbegin regende maar toch heb ik genoten van deze wandeling. Ps dat heb je wel kunnen zien aan de foto’s.
  bij deze Ook Almere heeft hele mooie wandel routes ik ben ze aan het helpen om de routes uit tezetten . van de 1300 plaatjes zijn er onder tussen 7000 geplaats
  Er komt een heel wandel knoop punt in Almere. iedereen is van harte welkom. Gr. Heopa /Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.