Published On: 2 juli 2015By 8s Reacties

Almere 5 juli 2015

Kennedy-Mars

Na vele jaren positieve verhalen/foto’s enz. over de Kennedy-mars gehoord/gezien te hebben, wilde ik deze zelf ook eens gaan lopen. Drie weken geleden hakte ik de knoop door en schreef me in voor de bekendste Kennedy-mars van Nederland te Someren.
Zaterdagmiddag ben ik met de trein naar Eindhoven gegaan. Daar aangekomen moest ik ruim een half uur wachten op de bus. De chauffeur van deze bus was een leuke en zeer bekwame man. Hij hield duidelijk van zijn werk. Als gepensioneerde buschauffeur kon ik dit al heel gauw merken.
Ik had een leuk gesprek met hem. Als ik hem een cijfer mocht geven, zou ik hem een dikke tien geven! Na drie kwartier kwamen in Someren aan. Het startpunt van de Kennedy-mars.
Hier zat Corrie (mijn wandelmaatje) al op mij te wachten. Samen gingen we op weg naar de inschrijf- kraam. Hier hebben we de tassen ingeleverd en zijn even een blokje omgegaan en hebben ook nog een terrasje genomen.
Om ongeveer 20.45 uur was het dan zover: op naar de start waar al diverse wandelaars op de grond zaten te wachten om te kunnen vertrekken. Na een paar toespraken en het Amerikaanse & Nederlands volkslied en het hijsen van de vlaggen ging de gong. Dit was het startsein!
Tweeduizend deelnemers gingen van start.
De mars was vanwege het warme weer ingekort van 80 km naar 52 km.
Wat een belevenis is deze mars geweest. Toeschouwers en muziek langs (bijna) de hele route.
Er werd veel eten, drinken, fruit en bouillon enz. uitgedeeld.
Ik heb zeer genoten van deze, voor mij eerste, nachtwandeling en mijn eerste 52 km.
Oké, mijn tempo was in het begin te hoog, helaas heb ik daar later de gevolgen van moeten ondervinden, maar mijn wandelmaatje Corrie heeft mij afgeremd en bemoedigd zodat ik de mars volledig uit heb kunnen lopen. Om 8.28 uur waren wij binnen en hebben we ons gemeld en zat mijn
nachtwandeling erop.
Mijn dank gaat uit naar Corrie en het hele team van de Kennedy-mars.
Bedankt voor deze mooie ervaring! Dit gaan we zeker nog eens doen!

Groeten,
Heopa.