Almere 22 Juli 2016

Dag 2
Het is woensdagochtend  22 juli en jawel…..daar gaat om 5.20 uur de wekker weer.
Gauw wassen en aankleden, een stevig ontbijt nuttigen en weer op naar de start van de tweede dag.
Dit keer liepen we de andere kant  op in Nijmegen. We liepen richting Wijchen. Langs de route was het zeer druk met toeschouwers die de wandelaars aanmoedigden.
De route ging door een vrij smalle straat waar de wandelaars stap voor stap door heen moesten.
Ook in Wijchen stond de burgemeester klaar om de wandelaars te begroeten en op de foto te gaan.  Jawel….je raadt het al…… ook hier weer samen  met de burgemeester op de foto. Deze keer heb ik niets gevraagd over de herkomst van de onderste vlag omdat de burgemeester  het heel druk had met alle wandelaars.
Bij de rustpost van de KWNB werden heerlijke hapjes uitgedeeld. We konden ons tegoed doen aan o.a. ontbijtkoek en tonijnsalade.
Na deze rust ging de route verder naar Beuningen. Natuurlijk stond ook hier weer de burgemeester klaar voor een leuke foto.  Mijn aandacht ging op dat moment uit naar de pijn in mijn voeten. Ik ben dan ook vergeten om hem naar de herkomst van de onderste vlag te vragen.
We gingen weer door naar de volgende rustpost. Hier trof ik een groep Engelse militairen.  Deze stonden klaar om te vertrekken. Ik kreeg een speld
met de Engelse vlag er op cadeau. Hier werd ook nog e.e.a. (gratis) uitgedeeld.
Via Weurt  liepen we over het sluizencomplex Weurt weer richting Nijmegen. In Nijmegen liepen we o.a. door de Hertogstraat. Deze straat staat bekend in  de route van de vierdaagse als de ‘Roze Woensdag’ (zie foto’s).
Nu op naar de finish!
Ik heb deze dag veel rust genomen. Ik heb tijdens de rust ook steeds even de sokken en schoenen uitgedaan om even bij te komen.
Tijdens het eerste gedeelte van de tocht heb ik toch even overwogen om ermee te stoppen. Ik vond het heel zwaar.  Door de extra rust die ik genomen had, ging het toch weer beter en besloot ik om door te gaan.
En…..ja hoor. Het is gelukt!!! Dag 2 zit er op!! Bij de finish stond één van mijn dochters met haar man mij op te wachten. We hebben samen ergens wat gedronken. Hierna heb ik afscheid van hen genomen.
Nu weer op naar de Ganzenheuvel om te douchen en te genieten van mijn drie gangen menu en daarna heerlijk rusten.
Op naar dag 3!!
Tot morgen, gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.