Almere 24 juli 2015

Dag 3
We zijn nu op de helft!!
Na het bekende ochtendritueel loop ik naar de start van dag 3. Het is dan 6.30 uur.
Vandaag voel ik me eindelijk goed en zit veel beter in mijn vel.
Deze dag liepen we richting Malden. Voordat we  hier aankwamen nam ik een rustpauze bij een boerderij. Dit is al acht jaar lang mijn eerste stop.
Bij deze boerderij staan de mensen al jaren met beschuit met aardbeien en slagroom. Alle reden om hier even te ontspannen.
Na deze rust kwamen we bij het plaatsje Malden. Hierna liepen we via de Oosterkanaaldijk. Ook dit is een punt waar ik elk jaar een pauze houd.

Wandelaars worden hier getrakteerd op  koffie, thee , fruit en nog veel meer. Je kunt hier ook even rustig zitten. De mensen die dit allemaal klaarzetten collecteren
elk jaar voor een goed doel en dit is natuurlijk de ultieme gelegenheid! Het doel wisselt elk jaar. Natuurlijk is dit altijd vrijblijvend!!
Na de rust op naar Mook en hier heb ik even de hand van de burgemeester geschud.

Hierna weer verder naar Groesbeek. Hier komen de wandelaars van de 30 km, 40 km en 50 km samen. Groesbeek is een heel gezellig plaatsje.

Ook hier hebben ze een burgemeester. En ja ja…….. het kan niet missen…….ook hier heb ik de hand van de burgemeester geschud.
Ik kon het niet laten en heb de burgemeester toch ook maar gevraagd of  hij de herkomst van de onderste vlag wist. En……….hij wist het ook niet!
Op naar de bekendst weg van dag drie van de vierdaagse: de Zevenheuvelenweg! Deze weg behoort tot een heel mooi natuurgebied wat, zoals de naam
al doet vermoeden, heuvelachtig is.
Hierna een rust gehouden bij militairen. Dit keer kreeg ik een mooie herdenkingsspeld van 70 jaar vriendschap tussen Nederland en Canada (zie foto’s).
De volgende stop (een paar kilometer verder) was bij een rustpost van de KNWB.  Hier werden yoghurttoetjes en wederom tonijnsalade uitgedeeld.
Vanuit dit punt ging de route via Berg en Dal terug naar Nijmegen.

Ik heb deze dag redelijk goed gelopen mede door de meer en kortere rustpauzes die ik genomen heb. Bij de laatste kilometers had ik het gevoel dat mijn voeten aan het koken waren ( zo noem ik het maar even).
Vooral mijn rechtervoet ging pijn doen. Maar… ook deze dag heb ik uitgelopen!
Bij de finish stonden mijn vrouw, zus en zwager mij op te wachten.  Weer een stukje verder stond ook één van mijn dochters met twee kleinkinderen en ons eerste
achterkleinkind te wachten (zie foto). Ik ben nog even met de familie gezellig de stad in geweest en daarna heb ik afscheid van hen genomen.
Ik ging weer terug naar de Ganzenheuvel want er stond weer een heerlijk  menu voor mij klaar!
Dag drie is achter de rug! Nog één dag te gaan!
Tot morgen, gr. Heopa

One Comment

  1. ruud 9 augustus 2015 at 17:42

    wat een volk wat een sliert

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.