Almere 25 Juli 2015

De laatste dag.  Dag 4!
Voordat de wekker ging, was ik al wakker. Ik ben om 5.05 uur opgestaan en ben mij rustig gaan voorbereiden voor de laatste dag.
Ik begon de dag met wat pijn aan de tenen van de rechtervoet. Er zat ook een klein blauw plekje. Ik schonk hier geen aandacht aan.
In de eetzaal was het een vrolijke boel. Eén van de wandelaarster was jarig en we hebben met z’n allen voor haar gezongen.
Na een goed ontbijt gingen we voor de laatste keer naar de start.
Er werd hardop afgeteld door de wandelaars en onder luid gejuich werd om 7.15 uur weer het startsein gegeven.
Langs de route stonden weer veel bezoekers de wandelaars aan te moedigen. Over deze mensen wil ik toch nog even iets vertellen.

Mede dankzij hen is de vierdaagse elk jaar weer een belevenis. Tijdens de vierdaagse zie je mensen die elk jaar op een bepaalde plek zitten om wandelaars aan te moedigen.
Eén van deze mensen is een man met een luidspreker die de wandelaars elke ochtend een goedemorgen wenst. Op de eerste dag van de vierdaagse zat hij ook weer op zijn plek.
Later ging op Facebook rond dat hij ziek was en inderdaad, de tweede dag zat hij niet op zijn plek. Je mist hem dan echt. Echter, de derde dag zat hij er weer. Hij vond het niet leuk om thuis te blijven en gewikkeld in een extra deken zat hij in de rolstoel weer aan de kant van de weg om de wandelaars te begroeten. Zo zijn er bij een bushalte altijd twee  vrouwen waarvan de één viool speelt en de ander accordeon. En zo zijn er nog veel meer mensen die muziek maken en mensen die heel trouw zijn in het aanbieden van gratis eten/drinken, komkommer, snoepjes, dropjes en nog veel meer. Ook kinderen doen hier enthousiast aan mee. De OLAT (hier heb ik mijn slaapadres) staat ook elk jaar met een kraam om  de inwendige mens te verzorgen. Mijn dank gaat uit naar al deze mensen die de vierdaagse tot een onvergetelijk evenement maken!
De wandelaars zelf maken er ook een gezellige boel van. Zo zijn er wandelaars die verkleed zijn, leuke hoedjes op hebben of leuke teksten op kleding hebben.
Elke wandelaar heeft wel een verhaal of anekdote te vertellen. En wat is het een mooi gezicht: een hele slinger van wandelaars over de Maasbankdijk. Geweldig!!

Ik had beloofd om nog terug te komen op de herkomst van de onderste vlag. Hier komt het:  de onderste vlag is de vlag van Almere. De burgemeesters wisten het niet, maar er was wel een toeschouwer die de vlag herkende en mij een: ‘Hallo Almere’ toeriep! Leuk!!

Zo langzamerhand komen we bij de rotonde waar nu ook weer de wandelaars van de verschillende afstanden samen komen.
Nu is het nog een vrijwel rechte weg naar de finish. Eerst nog even een pauze bij de rustpost van de KWBN waar we nog even lekker kunnen smullen.
Nog acht kilometer te gaan.
Mijn voeten begonnen nu toch echt meer pijn te doen en ik besloot ondanks het feit dat ik nog maar 2,5 km moest om een extra pauze in te lassen. Ik keek even naar mijn voeten die behoorlijk rood waren. De toeschouwers zagen dit en gooiden water over mijn voeten om ze even wat af te koelen.
Ik ben weer verder gegaan en na ongeveer 15 minuten kwam ik over de finish op weg naar mijn speldje.

Ik heb het gehaald! Ik heb speldje nummer 8 in ontvangst kunnen nemen!

Ik heb hierna, als beloning, nog even een T-shirt laten maken met een foto erop van mijzelf in wandeltenue.

Nu weer terug naar de Ganzenheuvel. Terug op de Ganzenheuvel heb ik even mijn voeten laten zien aan de EHBO. Hier kreeg ik het advies om toch maar even naar de dokterspost te gaan. Na een belletje kon ik hier nog om 20.00 uur terecht. Bij de dokter bleek dat ik een scheurtje/breukje in twee tenen van mijn rechtervoet had. Ik heb hier dus al die dagen mee rond gelopen. Dit verklaart dus ook de pijn en het blauwe plekje aan mijn rechtervoet. Van mijn linkervoet blijkt de doorbloeding niet goed te zijn en moet ik dus verder na laten kijken.
Maar…..de vierdaagse heb ik gehaald en ondanks alles heb ik echt genoten van deze 99e  vierdaagse van Nijmegen.
Als de gezondheid het toe laat zeg ik: Tot volgend jaar!!
Gr.  Heopa

5 Comments

 1. Martijn 29 juli 2015 at 10:51

  Hoi opa! We hebben met plezier naar uw wandelfoto’s gekeken van de 4-daagse! Wij zijn trots
  Op uw prestatie!

  Groetjes, Martijn&Nathalie

 2. heopa 29 juli 2015 at 11:18

  Dag Martijn & Nathalie
  Dank voor jullie reactie.
  En de andere positeve berichten op facebook.
  Gr. opa

 3. Alice Van Dyk 31 juli 2015 at 17:14

  Hoi heopa, hoe vervelend ik het ook vind om te lezen dat u scheurtjes/breukjes in 2 van uw tenen van de rechtervoet heeft, ben ik toch blij dat u naar de huisartsenpost bent gegaan en dat mijn (bange) vermoeden bevestigd werd. Hopelijk krijgt u de doorbloeding in uw linkervoet weer op orde en genezen uw tenen helemaal zodat u weer vrolijk aan de wandel kunt gaan en genieten van al het moois. Veel wandelplezier en Groeten van Alice (OLAT/EHBO)

 4. heopa 1 augustus 2015 at 07:39

  Dag Alice Dank je wel voor je reactie.
  En Ook heel hartelijk bedankt dat je even de tijd had,
  om naar mijn voeten te kijken.
  Het is van daag 1aug. en het gaat gelukkig met veel rust al weer de goede kant op.
  En hoop toch de Heuvelland 4 daagse te kunnen gaan lopen.
  zo en zo op 31 aug. worden beide voeten nagekeken, o.a. gescand.
  gr Henk / Heopa

 5. ruud 9 augustus 2015 at 17:34

  mooi he

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.