Berg en Terblijt 8 augustus 2015

De derde wandeldag.

Ook nu heeft het hier in Zuid-Limburg de afgelopen nacht behoorlijk geonweerd!
Om 6.30 is het droog en hoeven we de regenkleding niet aan te trekken.
Ook nu kan ik door de hoge vochtigheidsgraad buiten niet altijd scherpe foto’s maken.
Dit wil niet zeggen dat ik helemaal geen mooie foto’s heb kunnen maken hoor. Er zijn genoeg leuke en mooie foto’s bij.
Vandaag lopen we richting Groot–Welsen. We slaan voor de molen (zie foto) rechts af. Ik heb even wat informatie over deze molen opgezocht en ik kan vertellen dat deze molen de Van Tienhovenmolen heet en bij Wolfshuis de staat. Deze molen is de enige molen in Nederland die geheel van mergel is gebouwd.
We komen aan in Groot-Welsden. Hier hebben we de eerste rust. Hierna lopen we langs een  bijzonder weerstation (zie foto).    Dan komen we toch nog een heerlijk modderpaadje tegen.  Het is dus lekker soppen. De regen heeft zijn werk goed gedaan.
Voordat we Banhold in komen, vragen twee dames of ik ze even op de foto wilde zetten. Dit had  ik vorig jaar ook gedaan.            Dit wisten zij nog. Het gebeurt regelmatig dat wandelaars mij herkennen en dan vragen of ik hen op de foto wil zetten. Ondanks dat ik geen echte fotograaf ben, vind ik dit  wel leuk om te doen. We hebben een rust in het gebouw van de harmonie. Tot mijn verbazing is  het heel stil. Ik hoor alleen wat gesprekken van wandelaars.
Ik bestel een kopje kippensoep. Ik spreek met Tiny over het feit dat het toch wel raar is dat je in het gebouw van de Harmonie bent en dan geen muziek hoort. Ik liep hierop naar de leiding en heb gevraagd hoe dit kan. Dit is immers ook een mooie kans voor de Harmonie om cd’s te verkopen en daardoor wat geld te verdienen. De leiding had hier niet aan gedacht. Even later wordt er wel muziek afgespeeld. Hierna raak ik in gesprek met een vrouw die zelf bij de Harmonie speelt. Zij vind mijn idee niet zo gek en geeft aan dat ze dit voor volgend jaar op de agenda gaan zetten. Verder spreek ik nog een vrouw die vorig jaar in Almere de 6 daagse heeft gelopen. Ze loopt de 42 km en moet even haar lichaamsvocht bijvullen en dit doet zij duidelijk met veel plezier (zie foto).
Vorig jaar kon ik haar niet bijhouden en ik weet nu wel waarom niet. Met zo’n pul krijg je wel  power om te lopen. En dan zie ik iemand met een mooi T-shirt met de tekst: Liefde is samen wandelen.
Na de rust lopen we langs Margraten. Dit is één van de grotere militaire begraafplaatsen op het  Europese vastenland. Het was de bedoeling om hier even naar toe te gaan maar helaas  liep het pad de andere kant op. Nu moeten we onder de weg door lopen. In de voetgangerstunnel  staat een flinke laag water waardoor veel wandelaars over het hek gaan en zo de weg oversteken.
Eigenwijs als ik ben, ga ik toch door de tunnel en………mijn voeten blijven droog!!!
En zo gaan we weer op naar de finish.
Dag 3 zit er ook weer op!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.