Oosterbeek /Almere 5 september 2015
AirBorne wandeltocht

Vandaag ben ik al om 5.10 uur opgestaan. Ik wilde om 8.05 uur aankomen in Oosterbeek.
Dit keer nam ik de trein van 6.17 uur. Hierdoor kon ik om 8.15 uur starten.
Ik liep deze tocht voor de 4e keer. Eigenwijs als Heopa is, koos ik voor de 40 km!
Op het moment van de start was het droog. Helaas begon het om 8.35 uur te regenen.
Gelukkig waren het buien en kon ik tussen de buien door hier en daar toch nog mooie foto’s maken
van o.a. diverse zwammen/paddenstoelen.
Net toen ik tegen een medewandelaar aangaf, dat ik een stukje wandelen over de hei miste, hij zij dat we er bijna zijn. En toen we bij de hei aan kwamen, regende het weer. Ik vond dit wel echt jammer. Dat is niet goed voor de fotocamera, en je krijg geen mooie foto’s dat is jammer.
Tijdens een regenbui kwamen we bij de eerste stempelpost aan. Op de foto is te zien dat hier
in de regen gestempeld werd.
We moesten na de rust door een tunnel lopen. In deze tunnel stond een flinke laag regenwater.
Eindelijk ging de lucht er beter uitzien en werd het droog. Ik nam even pauze en trok gauw droge
sokken aan. Zo, dit voelde weer goed! Helaas kon ik hier maar kort van genieten want het duurde niet lang of de regen kwam weer met bakken uit de hemel. Ik liep dus weer te soppen in mijn schoenen. En weer werd het droog en ik verwisselde opnieuw mijn sokken en mijn schoenen (jaja…die had ik ook maar extra meegenomen). Nu bleef het, redelijk, droog.
De wandeltocht ging nog wel verder over verschillende modderpaadjes.
Uiteindelijk kwamen aan op het plateau waar ook de padvinders altijd staan. Het was hier gezellig druk en wat een mooi uitzicht maar weer! Hierna gingen we weer richting Oosterbeek waar we langs een oude kerk kwamen. Deze was te bezichtigen. Hier volgt wat info over deze kerk: Het eenbeukige rechthoekige schip van tufsteen is gebouwd
in de Karolingische periode (8e tot 10e eeuw) in pre-romaanse stijl. Delen van de kerk uit die tijd zijn in het huidige gebouw bewaard gebleven. Het is daarmee een van de oudste nog bestaande kerken in Nederland.   Voor meer info zie: Oude_Kerk_(Oosterbeek)
Tijdens het laatste stukje naar de finish hingen er witte hekjes aan de bomen. Deze zijn ontworpen door kunstenares Marieke de Jong. 
Dit laatste stukje vond ik erg zwaar. Ik kon bijna niet meer!
Ik heb mij niet laten kennen, maar ik heb de hele route pijn in mijn voeten en heupen gehad.
Bij de finish bleek dat we 41,7 km gelopen hadden.
Na het afmelden ben ik gauw naar huis gegaan. Het was inmiddels, 17.02 uur. Ik haalde de trein van
17.50 uur. Wat een geluk, deze trein reed door naar Almere. Ik kon het niet geloven, maar was wel heel blij dat het zo was. Om 19.05 uur stopte de trein in Almere en ik was om 19.20 uur thuis met
mijn welverdiende 4e speldje!
Als u meer over deze wandeltocht wilt weten kunt u kijken op Airborne_Wandeltocht
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Mirjam Klever 7 september 2015 at 13:13

  Leuk om dit verslag te lezen, ik was er zelf ook bij zaterdag. Ik denk dat wij bijna tegelijk foto’s hebben staan maken bij de schapen in Wolfheze (zeker weten doe ik dat niet). IK heb ook een foto geleed van je, waar ik zelf nog een klein beetje op sta ?!?!
  Ik vond het een pittige tocht, behoorlijk zwaar. Het regenachtige weer speelt hierbij natuurlijk ook een rol, maar ook de hoogteverschillen. Het was soms stevig klimmen. Maar leuk was het in ieder geval wel 🙂

 2. heopa 7 september 2015 at 15:13

  Dag Mirjam,
  Dank je wel voor je reactie, Ja ik vond de wandeltocht ook heel zwaar.
  Maar wel mooi, over het weer zal ik maar niets schrijven! Dat is al genoeg gedaan.
  maar als je de foto wilt hebben zonder watermerk, geef dan even het nr. van de foto door.
  dan stuur ik de foto via e-mail naar je toe.
  Vedrder nog heel veel wandel plezier toegewenst.
  gr.van heopa.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.