Published On: 12 september 2015By 4s Reacties

Muntendam / Almere 12 sept. 2015 Op vrijdag 11 september zijn mijn vrouw en ik voor vier dagen naar onze dochter, schoonzoon en kleinkinderen in Veendam gegaan. Zo kon ik zaterdag deelnemen aan de Ruitershornwandeltocht (26 km) in Muntendam. Deze tocht werd georganiseerd door de wandelsportvereniging Veendam. In mijn gedachten zou het een wandeltocht zijn die langs uitgestrekte wegen van dorpje naar dorpje zou gaan. Niets was minder waar! Wat liep ik door een mooi natuurgebied! Eén van de natuurgebieden was De Heemtuin en Natuurpark Tussen de Vennen. Het was een gebied, compleet met moeras. Ik waande mezelf in de duinen. Ik liep over de hei die in bloei stond. In dit gedeelte liepen schapen vrij rond. Echt prachtig was het hier! Ik hoorde dat er ook reeën rondlopen hier. Helaas heb ik deze niet gezien. Toen we uit dit gebied kwamen, ging de route over een stukje asfalt richting TripsCompagnie. Dit dorp bestaat uit een dorpshuis en ongeveer tien woonhuizen en wat boerderijen. Voor meer info zie: Tripscompagnie . Hierna liepen we een ander natuurgebied in en ging de route naar Veendam. We kwamen langs Museumspoorlijn S.T.A.R. Hier had ik graag even willen kijken, maar helaas was deze gesloten. De route ging verder richting het centrum waar vandaag diverse orgeldraaiers bezig waren om hun mooie muziek te laten horen aan het winkelend publiek. Eén van deze plekjes was bij een mooie fontein (het Hertenkamp). Hierna ging de route weer richting Muntendam. Het laatste stukje was weer door een natuurgebied. Ik kan zeggen dat dit ook weer een prachtige wandeling was. Het is zeker de moeite waard om deze nog eens te lopen. Zo zie je maar weer: Ook in de provincie Groningen zijn mooie gebieden om te wandelen!! Wederom gaat mijn dank uit naar eenieder die bij het organiseren van deze wandeltocht betrokken is geweest.

Gr. Heopa