26 september 2015 Capelle aan de IJsel /Almere
Ik heb besloten om de winterserie wandeltochten van RS 80 te gaan wandelen.
RS’80 heeft ieder jaar 10 wandeltochten van september tot maart.
Voor meer info zie: RS’80
Het zijn wandelingen die door diverse parcoursbouwers uit gezet worden. De parcoursbouwer van vandaag was John Kieboom.
We lopen vanaf de startlocatie naar de ’s Gravenweg in Nieuwkerk a/d IJsel. Deze weg maakte al in de 11e eeuw deel uit van de waterkering Gouda-Vlaardingen.
Deze tot 1774 langst bestraatte weg van Nederland verbond Nieuwerkerk met de Rotterdamse wijk Kralingen.
Hierna zijn we om de Zevenhuizerplas gelopen. Bij het begin van de plas liepen we vlak langs het water. Het was windstil en daardoor was er een mooie weerspiegeling van de wandelaars in het water (zie foto’s). We gingen onder een viaduct door met de naam ‘De rattenvanger- van Hamelen tunnel’. Op de muur zie je tekeningen van ratten en de rattenvanger, daarna liepen we weer lang de Zevenhuizerplas waar ook veel aalscholvers, op div paaltjes zaten, Ik heb hier diverse foto’s van gemaakt. We gingen verder richting Nesselande. Nesselande heeft een 800 meter lang strand met boulevard. Er werd mij verteld dat je je in de zomer in Spanje waant als je hier loopt. We gingen verder door een prachtig natuurgebied (zie foto’s). Ik verwonder mij altijd zo over de knotwilgen. De stammen van deze bomen zien er vaak heel bijzonder uit. Ook bijzonder vond ik de boom voor het landhuis. Als je goed kijkt, zie je dat er tegen de stam, op de plek waar hij eerder afgezaagd is, zwammen groeien (zie foto’s). Echt heel mooi!
Ik heb weer genoten van deze wandeling.

Gr. van Heopa

 

One Comment

  1. Ineke Gerritsjans 29 september 2015 at 11:49

    Hallo Henk,
    Leuke foto’s en leuk je weer eens tegen te komen. Was lang geleden.
    Groetjes,
    Ineke

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.