Published On: 9 oktober 2015By 0 Reacties

Almere vrijdag 09 oktober 2015
Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2015 vindt de derde editie van de Almeerdaagse weekendwandeltocht naar de Oostvaardersplassen plaats. Ik heb daarom dit weekend een test/controlewandeling gemaakt voor stichting Almeerdaagse. Ik had beloofd om de 25 km voor mijn rekening te nemen.
Ik vertrok vanaf het Evenaar Huis ontmoetingscentrum in Almere-Buiten (Oostvadersbuurt, vlakbij het Oostvaarder station).
Ik had besloten om geen foto’s te maken en ik nam dus ook geen camera mee. Wel nam ik pen en papier mee om mijn bevindingen te kunnen opschrijven. Onderweg zag ik echter toch hier en daar wat probleempjes en ik heb toen toch maar met mijn mobiel foto’s gemaakt om alles zo goed en duidelijk mogelijk vast te leggen en door te geven.
Ik heb meegeholpen met het plaatsen van de groene bordjes op de palen. Helaas gebeurt het regelmatig dat deze bordjes door mensen omgedraaid worden.
Ik moet zeggen dat ik al snel spijt had dat ik mijn fotocamera niet meegenomen had. Ik kwam onderweg toch wel hele mooie plekjes tegen. Bij de Oostvaardersplassen liepen de wilde paarden voor mij langs. Doordat het weer zo mooi was, kwamen er ook veel vlinders voorbij.
Ik was echt blij dat ik mijn mobiel bij me had (deze heb ik om gezondheidsredenen altijd bij mij).
Ik kon nu toch foto’s maken.
Helaas ging het wandelen vandaag niet zo goed. Ik heb vaker moeten rusten dan normaal. Ik heb
overwogen om te stoppen, maar omdat ik niet wist hoe het verder moest met deze controle voor het wandelweekend, besloot ik toch om door te lopen en de klus af te maken. Volgende week moet immers alles in orde zijn!
Er zijn verschillende routes voor de zaterdag en zondag. De route die ik nu gelopen heb, is voor de zaterdag.
Ik wil u/jou van harte uitnodigen om zaterdag 17 oktober naar Almere te komen om deze wandeling te gaan maken. U kunt dan met eigen ogen zien hoe mooi deze route is.
Ik ga zelf met mijn kleinkinderen de 15 km lopen.
Voor meer info zie: www.Almeerdaagse.nl
Ik hoop u daar te zien.
Gr. Heopa

Leave A Comment