Almere, 10 oktober 2015

Deze zaterdag wilde ik een wandeltocht bij RS 80 lopen. Doordat ik de vrijdag ervoor ook al een lange wandeltocht gemaakt had en deze best moeizaam verlopen was, had ik besloten om een wandeltocht in de buurt te gaan zoeken. Zo kwam ik terecht bij de Green City Walk in Almere.31 km
In aanloop naar de Floriade van 2022 wordt er een jaarlijkse wandeling vanuit het hart van het gebied waar de Floriade is gepland. Dit leek mij de juiste wandeltocht voor mij; ik hoefde dan niet zo vroeg mijn bed uit, het was lekker dicht bij huis en als ik me niet goed zou gaan voelen of het ging gewoon even niet, dan kon ik zo weer naar huis.
Ik kon voor verschillende afstanden kiezen. Ik kon het toch niet laten en koos voor de……30 km. Ik liep wel samen met twee dames die ook vrijwilliger zijn bij de Almeerdaagse. Zij liepen de 30 km voor de eerste keer. Deze wandeltocht grensde bijna echt aan mijn voor- en achtertuin. Zo dicht bij ons huis was deze tocht.
Zoals ik al zei was de naam van de wandelroute de Green City Walk. Nou, ik kan u zeggen….Green, it was. Vanaf de start tot de finish was het zeker 80% groen. Er waren mooie wandelpaadjes, sommige
een beetje glibberig. Maar goed, dat hoort er om deze tijd van het jaar wel een beetje bij.
We liepen vanuit camping Waterhout een stukje langs het Weerwater en uiteindelijk langs het
spookkasteel. Zo wordt het kasteel tegenwoordig genoemd. Deze naam heeft het kasteel te danken aan het feit dat eerste paal van dit kasteel 15 jaar geleden (15 september 2000) in de grond geslagen is. Het is echter nooit afgebouwd.
We liepen verder richting Nobelhorst, waar we afsloegen en onder de A6 door moesten. De 15 km ging op weg naar de eerste rust, maar wij moesten nog even een ommetje maken. Als u naar de foto’s kijkt, kunt u zien dat dit zeker de moeite waard was.
Na 12,5 km komen wij ook bij onze rustpost. Bij het inschrijven kregen we twee consumptiebonnen voor een kopje koffie of thee. Even genieten dus!
Vanaf onze rustpost gingen we richting Tuilbrug/Starleypad, waar we op de heenweg ook al geweest waren. Ik had hier op de heenweg al wat foto’s gemaakt, maar als u nog eens naar de foto’s kijkt , kunt u zien dat het weer op dezelfde plek ondertussen flink opgeknapt was. De foto’s zijn dan ook beter. We liepen richting landgoed De Kemphaan. Het landgoed de Kemphaan ligt in Boswachterij Almeerderhout, midden in de bossen van Almere. In dit natuurgebied kun je uitstekend wandelen, fietsen en alles beleven wat de natuur te bieden heeft. Naast de kindvriendelijke camping zijn er ook enorm veel activiteiten om kinderen te vermaken. Zo is er een klimbos van Fun Forest, een Stadsboerderij met allerlei boerderijdieren en het bosrestaurant Buitengewoon Lekker. Daarnaast biedt het landgoed plek aan Stichting AAP waar je enthousiast begroet wordt door alle brullende apen. Voordat we daar zijn, gaan we eerst over het vier bruggen pad (deze bruggen zijn het afgelopen jaar vervangen door nieuwe bruggen). Na 18 km kwamen we aan bij het Landgoed de Kemphaan. Hier was de tweede rustpost en konden we onze tweede consumptiebon inleveren.
We kregen een lekkere appel bij de koffie/thee aangeboden i.p.v. het gebruikelijke koekje.
Na de rust liep de route via Almere-Haven naar het Eksternest en door het IVN tuintje (zie foto’s).
Het Eksternest ligt in het Vroege Vogelbos. In dit bos zag ik ook veel paddenstoelen/zwammen.
En zo kwamen we uiteindelijk aan de andere kant van het Weerwater en liepen we op de finish af.
We vertrokken om 8.30 uur en kwamen pas om 17.08 uur binnen. Ik had toch te veel geëist van mijn
lichaam, maar ik heb het weer gehaald!
Ik heb enorm genoten deze wandeling door een prachtig stukje natuur!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Geert Sasnthuizen 13 oktober 2015 at 14:32

  Hallo Henk.
  Een fraai fotoverslag! Wij zijn blij dat jullie hebben genoten van de wandeling en dat de koffie en de appel zo in de smaak zijn gevallen. De geit heeft ook nog meegenoten van de appel zie ik 😉
  Hopelijk hebben jij en de dames niet teveel last van spierpijn zodat jullie ook komend weekend kunnen genieten van een wandeling.
  Wij zien jullie graag terug bij bijvoorbeeld de winter-editie van de 4 Jaargetijden op 19 december a.s. of bij een andere wandeling natuurlijk.
  We houden jullie op de hoogte.
  Groeten, Geert Santhuizen

 2. heopa 13 oktober 2015 at 17:29

  Dank je wel Geert voor je goede reactie. gr. Henk / Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.