Almere 17 oktober 2015

Vandaag heb ik in Almere gewandeld.
Het startpunt was vanaf buurthuis ‘Evenaar Huis’ te Almere Oostvaardersbuurd naar de Oostvaardersplassen. Dit is een wandeltocht die voor de 7e keer georganiseerd is door Almeerdaagse. Tijdens deze wandeltocht die naar de Oostvaardersplassen, de Lepelaarsplassen, het Kotterbos en nog vele andere natuurgebieden ging, was er niet alleen veel aandacht voor de natuur, maar ook voor kunst in openbare ruimte, archeologie en bijzondere architectuur.
Ook dit was weer een mooie wandeltocht voor jong en oud. Drie kleinkinderen ( één van 10 jaar en twee van 8 jaar) hebben al een aantal keer met opa meegelopen en ook vandaag gingen zij weer met opa op pad. We hebben vandaag 14,7 km gelopen wat toch weer een hele prestatie voor hen was!
Onderweg konden ze zich ook even op een andere manier vermaken. Zo was er bij de rust een
springkussen waarop zij zich even konden uitleven.
Er was ook nog een rustpost bij het bezoekerscentrum Staatsbosbeheer, Oostvaardersplassen. Bij deze rustpost kon je met een verrekijker de plassen en dieren wat beter bekijken. Helaas,was het een beetje mistig en konden we niet zover kijken. Wilt u iets meer weten over dit bezoekerscentrum, dan kunt u op onderstaande link klikken. zie:
Bezoekerscentrum-staatbosbeheer-oostvaarderplassen
Tijdens het wandelen moesten we over wildroosters lopen. De kinderen vonden dit toch wel een beetje eng en gingen er heel voorzichtig overheen (zie foto’s).
Heel leuk van deze route was het feit dat er palen stonden langs de route met daarop plaatjes van de dieren die in dit natuurgebied leven. Ook stond er wat tekst bij. De kinderen vonden dit erg leuk en bij iedere paal werd dan ook het plaatje aandachtig bekeken en de tekst hardop voorgelezen.
Opa (en andere wandelaars die langs liepen) moesten toch allemaal wel de info meekrijgen.
Vlak voor de finish kwamen we langs het huis van een andere kleinzoon en zijn vrouw. We zijn hier
even gestopt om gedag te zeggen. Zoals u op de foto’s kunt zien, zijn zij in verwachting van hun eerste kindje. Dit wordt ons tweede achterkleinkind!!
Dit was weer een mooie en goed georganiseerde wandeltocht. Complimenten voor de organisatie!
Het is zeker de moeite waard om ook eens in Almere te komen wandelen.
De volgende Almeerdaagse vindt plaats op 19 en 20 december 2015. Voor meer info zie: Almeerdaagse.
Ik hoop u daar tegen te komen!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Noortje 17 oktober 2015 at 22:41

  Wat leuk dat uw kleinkinderen regelmatig met u meewandelen. Zo maakt u ze ook enthousiast voor de wandelsport en wandelen is gezond.
  Na Muntendam heb ik er ook alweer verschillende wandeltochten opzitten

 2. heopa 22 oktober 2015 at 14:25

  Dag Noortje mijn excuus dat ik zo laat reageer.
  Maar ik vind je reactie leuk. en ik waardeer ook dat mensen op mijn website reageren.
  Gr. Heopa.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.