31 oktober 2015 Rijnsburg/Almere

Vandaag heb ik voor de verandering eens een niet georganiseerde wandeltocht gelopen. Al een hele tijd geleden, na de ingekorte Kennedymars in Someren, hadden Corrie (een wandelmaatje) en ik (Heopa) afgesproken om nog eens samen te gaan wandelen.
Vandaag was het zover. De vraag was nog even waar we zouden gaan wandelen.
Vanuit Almere naar Rijnsburg rijden en van daar uit nog eens zoeken naar een georganiseerde tocht was niet te doen. Corrie wilde wel naar Almere komen om te wandelen, maar aangezien ik de afgelopen tijd een aantal wandelingen in en rond Almere gemaakt had, leek het me leuk om weer eens ergens anders te wandelen. De afgelopen week had ik binnen gezeten door een griep. Het leek me dus erg leuk om nu eens een duinwandeling te gaan maken.
Nou, dit heb ik geweten. Corrie kent dit gebied op haar duimpje. De tocht ging letterlijk over heuvels en door dalen en natuurlijk ook nog over het strand. Het was een pittige wandeltocht van 32 km.
Op het strand bleek een viswedstrijd gehouden te worden. Hier deed de man van Corrie aan mee.
Er werden verschillende soorten vissen gevangen. Er waren mensen bezig met garnalen te vangen (zie foto’s) en de man van Corrie had al diverse scholletjes gevangen. Hij legde mij uit hoe dit in zijn werk gaat. Hij moest elk kwartier door het zeewater lopen naar een andere zandbank om zijn hengel uit te gooien. Zo’n worp gaat wel 200 meter ver de zee in.
Toen we verder gingen lopen, zei ik tegen Leo dat zij ’s avonds heerlijk konden eten. Tot mijn verrassing zei hij dat ik de scholletjes mee mocht nemen. Hier was ik erg blij mee. Er gaat niets boven vers gevangen vis.
Corrie en ik liepen verder. Bij de Hema in Katwijk hebben we even een rust gehouden. We hebben daar een kom erwtensoep gegeten. Hierna ging de tocht weer verder richting Noordwijk en zo weer naar Rijnsburg.
Toen we in Rijnsburg aankwamen was Leo al bezig met het schoonmaken van de scholletjes. Hij had trouwens de eerste prijs gewonnen in zijn categorie! Super gedaan! Ik kreeg van hem nog twee ovenzakken met kruiden mee (van Maggi) om de vis in te bakken.
Ik kan u vertellen dat Ria (mijn vrouw) en ik gesmuld hebben van deze scholletjes. Het was een echte delicatesse!

Ik heb een heerlijke wandeltocht gehad. Na zeer lange tijd had ik eindelijk eens geen pijn in mijn linkerbeen wat het plezier alleen maar verhoogde.

Corrie bedankt voor de mooie wandeltocht 32 km en Leo nogmaals bedankt voor de heerlijke verse scholletjes.
Gr, Ria en Henk / Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.