Published On: 23 januari 2016By 0 Reacties on “Rs80” Zevenhoven 25 km

Almere 23 januari 2016
Vandaag heb ik een wandeltocht van rs’80 gelopen. Dit was alweer de zevende tocht van het seizoen (voor mij de tweede). Deze tocht werd gehouden in Zevenhoven en had een afstand van 25 km.
Om exact 9.00 uur werden de routebladen uitgedeeld. Ik kan u vertellen dat de wandelaars hier zeer enthousiast op af komen. Iedereen wil graag zo’n blad en doet daar de nodige moeite voor.
Dit was even een lastig moment voor de vrijwilligers van rs’80.

Door diverse herindelingen van gemeenten, valt Zevenhuizen nu onder de gemeente Nieuwkoop.
We beginnen onze tocht en wandelen richting rivier de Meije (deze bestaat uit drie delen).
Wij gaan richting het dorp de Meije, hier staat ook watertoren ‘Pietje Potlood’. Zie: Watertoren_(Meije)    Deze watertoren is gebouwd in 1931-1932 (zie de foto ook op de site).
Hierna lopen we verder langs de Meije. Dit gebied is toch één van de mooiere natuurgebieden in Nederland. Zo lopen we langs de Nieuwkoopse plassen met veel rietvelden. We komen daar een uitkijkpost tegen. Natuurlijk kan ik het niet laten om even naar boven te lopen om wat foto’s te maken.
De route zou verder gaan via een trekpontje. Helaas lag er nog ijs en restte ons niets anders dan om te lopen. Hierna komen we de Westveense Molen tegen.
De Westveense Molen is een poldermolen uit 1676 in Woerdense Verlaat in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. De molen is gebouwd ten behoeve van de bemaling van de polder Westveen. Tot 1976 heeft deze molen zelfstandig het 145 ha. grote waterschap bemalen. Tot 1 januari 1989 stond de molen op Utrechts grondgebied.
Nadat ik hier wat foto’s gemaakt heb, ga ik verder richting de finish.
Dit was weer een zeer mooie wandeling met heel mooi wandelweer.
Ik heb genoten van de natuur, de mooie knotwilgen en de kunstwerken.

Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers en natuurlijk de parcoursbouwers.
Ik wens u veel kijkplezier.
Gr. van Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.