Almere 20 februari 2016

Na een maand niet te hebben kunnen wandelen door een behoorlijke ontsteking aan mijn voet, kon ik vandaag eindelijk weer eens mijn wandelschoenen aantrekken.
Ik heb een wandeling in mijn woonplaats (Almere) gemaakt. Het was een wandeling
Van 26,1 km. De weekendwandeltocht Nobelhorst was uitgezet door Almeerdaagse.
Ik wil toch even vermelden dat Almeerdaagse bezig is met het plaatsen van minimaal 12000 bordjes. Op dit moment zijn er al 8000 bordjes geplaatst. Dit gebeurt hoofdzakelijk door één persoon, René. Hij doet dit door weer en wind. Soms help ik hem hiermee. U begrijpt dat dit enorme klus is. De routes rond Almere worden uitgezet door Hans van Almeerdaagse en René plaatst dus de bordjes. Dankzij deze inspanningen hebben de wandelaars weer kunnen genieten van deze mooie wandeling om en door Almere.

Vanuit Almere- buiten gaat de wandeling richting Sallandse Kant onder de A6 door naar Nobelhorst (deze wijk is in aanbouw) en dan naar Almeerderhout richting de Vogelweg en
aan de andere kant van de Hogevaart gaat de route weer terug via het Vier Bruggen pad, waar zoals de naam al doet vermoeden, vier nieuwe bruggetjes zijn geplaatst.
Ik kan u zeggen dat dit een grote verbetering is voor de wandelaars.
We gaan verder richting Weteringpark en het spookkasteel. We gaan weer onder de A6 door langs het Weerwater (hier passeren we de straat waar ik zelf woon). Terwijl ik langs het Weerwater loop, zie ik dat het pad geblokkeerd wordt en aangezien zij met zijn drieën zijn en ik alleen, besluit ik om met een bocht om hen heen te lopen. Ik maak nog wel een paar foto’s.
Ik loop weer verder richting de stad. In het winkelgebied stond een kraam van Stichting Voedselloket Almere. Er stonden een paar auto’s bij. Op één van de auto’s mocht je een handtekening zetten zelfs even in de auto zitten als je een donatie gaf (zie foto).
Via het winkelcentrum gaat de route verder naar het spoor en lopen we richting de Leegwaterplas en het Verzetsbos. Nu gaan we verder richting Almere-Buiten en komt de finish weer in zicht. De wandelroute van 26,1 km zit er weer op.
Ik ben blij dat ik de finish gehaald heb. Mijn benen willen niet meer. Ik heb behoorlijk veel pijn aan mijn linkerbeen gehad. Mijn linkervoet ging redelijk goed.
Na het afmelden zijn we dan ook snel de auto ingestapt en naar huis gegaan.
Het was een geweldige wandeling. Ik hoorde ook van andere wandelaars dat zij erg tevreden waren over deze wandeltocht.

Gr, Heopa

2 Comments

 1. Justin en Selina 29 februari 2016 at 12:21

  Leuke foto’s opa 🙂 Groetjes DDJS

 2. heopa 29 februari 2016 at 22:21

  ook de foto’s beken van Wijk bij Duurstede?
  Selina en Justin als ze even de tijd nemen om ook naar die foto’s te kijken,
  dan verwacht ik daar ook een andere reactie op. Ben benieuwd.
  Gr. Opa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.