Almere, 9 maart 2016

Vandaag heb ik de 1e Linge Waaltocht van Samen op Pad gelopen.
Het was een koude dag met (veel) oostenwind en een temperatuur van 4 graden boven nul.
We verzamelden vandaag in het luxe van der Valk motel te Tiel. Dit was tevens het startpunt van de wandeltocht. Ik kan u zeggen dat het daar binnen echt super is!
Voordat we aan de wandeltocht begonnen, werden twee mannen beloond met een certificaat met alle gelopen afstanden.
Om 10.15 uur vertrokken we dus vanaf dit motel. We kwamen eerst langs de beruchte Betuwelijn, vervolgens liepen we richting het kleine dorpje Zoelen. Doordat we om dit dorpje heen liepen, kwamen we vanaf een verharde weg op een modderpad. Dit was natuurlijk ontstaan door alle regen die er gevallen was. We gingen richting de Linge. Voordat we daar kwamen gingen we eerst via een boomgaard en staken we over een smalle plank de sloot over (dit keer viel er gelukkig niemand in het water) en kwamen bij het landgoed van kasteel Soelen. Natuurlijk heb ik weer even wat informatie over dit landgoed voor u opgezocht.
De vroegste vermelding stamt uit 1263 op de stadsrechtenverlening van Wageningen, waarop een Otto van Soelen voorkomt. Deze Otto liet na zijn overlijden een minderjarige dochter na. Daardoor werd in 1298 Arndt van Arkel door Reinoud I van Gelre met het het kasteel Soelen beleend. In 1349 stond de gelijknamige kleinzoon nog als heer van Soelen en Avezaath bekend zie:  Kasteel_Soelen
Nadat we een paar foto’s genomen hadden, liepen we door naar onze autorustpost. Hier werd een pakje fris en een koek uitgedeeld. Vervolgens liepen we door naar de rustpost Eetcafé Tol (voor meer info zie:
www.eetcafedetol.com ). Hierna liepen we langs de Linge. Deze prachtig Meanderende rivier is met zijn 108 km lengte de langste rivier van Nederland. We konden niet in de uiterwaarde lopen i.v.m. hoogwater dus gingen we over de dijk . Hier had je ook meer uitkijkpunten. Toen kwamen we eindelijk bij de Waal. De Waal is een druk bevaren rivier. Vervolgens liepen we nog even een stukje door het centrum van Tiel. Kom je in het centrum, dan kun je niet om Flipje heen. Ik heb foto’s gemaakt van Flipje met diverse wandelaars en mensen uit het bestuur. Ook ik (heopa) en Monique staan op de foto met Flipje!
Nu ging de route weer verder naar de finish. Om 15.45 uur kwamen we bij de auto aan.
Ondanks de modderpaadjes en het koude weer was het een zeer mooie wandel tocht.
Gr. Heopa.

2 Comments

 1. Diana Liesdek van der Sanden. 12 maart 2016 at 19:31

  Hi pappa
  Ik vind de foto’s mooi
  Er zitten ook foto’s tussen die ik leuk vind ik
  Groetjes van Harold & Diana

 2. heopa 14 maart 2016 at 11:32

  Dank je wel Diana, voor je reactie, Gr. pa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.