Published On: 19 maart 2016By 2s Reacties

Almere, 19 maart 2016

Vandaag heb ik de Go Greener Wandeltocht gelopen in Almere. De route gaat langs de groene plekjes van Almere en de locatie van de Floriade 2022.
De start is bij het ArtLab onder het perron van station Almere Muziekwijk.
We lopen langs het Carlton. Het Carlton (ook bekend als WTC Carlton Almere) is een kantoorgebouw in Almere. Het gebouw werd in 2010 opgeleverd en bestaat uit drie aan elkaar geschakelde gebouwen van 6, 12 en 32 verdiepingen. Met een hoogte van 120 meter is het, het op vijftien na hoogste gebouw van Nederland en het hoogste gebouw van de stad. Met antenne is de toren 141 meter hoog.
Hierna lopen we langs het Dr.J.M. den Uilpark. Als u op de foto kijkt, ziet u in de verte een standbeeld van Joop den Uil. Dit standbeeld staat hier sinds 1992.
We lopen langs de stationsstraat. Hier zien we het standbeeld ‘Don’t wait for me in a borrowed home’ van kunstenaar Henk Visch. Dit standbeeld staat sinds 1998 op de wereldberoemde website 9GAG.
Op de Hoek van Het Flevoziekenhuis en bij het weerwater staat een beeld van Siemen Bolhuis
Dit is een geschenk van provincie Flevoland aan Almere ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de gemeente (2009).
Vervolgens zien we een mooi uitzicht over het Weerwater, dat door de komst van de Floriade tussen nu en 2022 behoorlijk wordt veranderd.
Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe wijk Nobelhorst en diverse viaducten. U kunt op de foto zien dat ons routepaaltje achter het hek staat en er door de werklui daar aan het werk zijn. De wandelaars moeten wel even omlopen. In de toekomst kan men onder dit viaduct lopen.
Tja….bij knooppunt 26 nemen een wandelaarster en ikzelf de verkeerde route waardoor we ongeveer 2 km meer lopen. Bij restaurant Dubbel Op is er na 18 km eindelijk koffie. We lopen verder over het terrein van de Kemphaan. Op de Kemphaan is voor jong en oud van alles te doen.
Als we over het Starleypad lopen, geniet ik van de bijzondere knotwilgen (zie foto). Ik houd echt van deze bomen en ik besluit dat als er weer bladeren aan deze bomen zitten, ik hier zeker weer langs zal gaan.
In het Vroege vogelbos staat een houten bank waar menigeen foto’s maken. Ja, ook dit keer waren er twee dames die dit ook leuk vonden en Heopa mocht ze dan ook op de foto zetten, dit inclusief de flyer van de Almeerdaagse.
Met deze foto’s hoop ik weer eens te laten zien dat u ook in Almere mooie wandelingen kunt maken.
Ik zou het erg leuk vinden als wandelaars die deze tocht gelopen hebben, reacties achterlaten op de website.
Gr van Heopa

2 Comments

 1. Mieke uit Haarlem 20 maart 2016 at 21:52

  Leuk om foto’s terug te zien van deze tocht in Almere zaterdag. Ik kwam Heopa tegen nadat hij fout was gelopen en zodoende sta ik ook nog op twee foto’s (bij het pannenkoekenrestaurant)! Tot ziens!

 2. Rene de Lange 24 maart 2016 at 12:28

  Dag Henk
  Wij van de organisatie willen je bedanken voor de foto’s.
  Door het fout lopen heb je nu wel het 4 bruggenpad gezien 🙂
  We hopen je weer te zien op onze volgende wandeltocht(en)

Leave A Comment