Published On: 26 maart 2016By 6s Reacties

Almere, 26 maart 2016

Vandaag begon de dag al heel vroeg. Om 6.20 uur stond ik al op om voor de kleinkinderen een ontbijt
klaar te maken. Zij sliepen namelijk bij oma en opa. Om 6.30 uur waren ook zij wakker. Ze hadden heerlijk geslapen en waren klaar voor de wandeltocht die we vandaag zouden gaan lopen.
Om 7.30 uur vertrokken wij naar Zoetermeer, een rit van een uur.
Toen we in Zoetermeer aankwamen was het al heel druk. De kleinkinderen werden ingeschreven voor de 15 km. Om 9.00 uur was het zover. We konden starten.
De tocht begon al snel met wat Edelsteen straatnamen, vervolgens gingen we door het Houtbuurtje naar een dijk die nog stamt uit de tijd van de Floriade. Om nog wat andere spieren te trainen, gingen we de trap op. Halverwege was de splitsing. De 15 km ging over de Balij brug voor een rondje Westerpark.
Vlak na de splitsing gingen we even pauzeren om te eten en drinken. Hierna liepen we weer verder.
We liepen door een mooi park/natuurgebied naar de volgend rustpost bij Bruggolf. Hierna ging de route weer richting de finish. Nog voor de finish liepen we voor de 2e maal langs de hoge berg. Nu liepen we langs de kant waar ook een trap was. U begrijpt het al……dit was een uitdaging. We gingen dus even naar boven. De twee kleindochters vonden het leuk om de treden te tellen. Zij kwamen uit op 50 treden. Dit was dus een hele klim. Eenmaal boven moesten zij natuurlijk even op de foto.
Hierna gingen we naar de finish. Daar aangekomen kregen de drie kleinkinderen een mooie beloning (zie foto).
We gingen weer terug naar Almere. Bij oma aangekomen konden ze nog even genieten van een lekker plakje cake met slagroom. Dat was smullen!!
We hebben hierna met elkaar nog wat foto’s uitgezocht voor de wandelboekjes. Ze wilden in alle vier de boekjes dezelfde foto’s (zie laatste foto).
Doordat wij tijdens de wandeling niet altijd op het pad blijven, hebben we geen 15 km gelopen, maar 16,5 km.
Zowel de kinderen als opa hebben genoten van deze wandeling!
Groeten,
Heopa