Almere 30 maart 2016

Vandaag weer een verslagje van de wekelijkse wandeltocht van Samen op Pad. Deze keer gaat het om de Korte Duinentocht vanuit Soest.
De dag begon met een zonnetje, tot we gingen wandelen. Toen begon het helaas te regenen. Gauw dus de regenkleding aan, maar gelukkig was het 10 minuten later weer droog. Door de regen hadden we hier en daar wat modderige weggetjes en paadjes. Doordat er ook veel boomwortel/stronken op de paden waren, moesten we goed uitkijken dat we hier niet over zouden struikelen.
Via bospaden liepen we naar de Korte Duinen. Hier gingen we omheen richting Soestduinen. Via twee bospercelen en het rustpunt bij Soester hoogt liepen wij langs voormalige vliegbasis Soesterberg.
We liepen terug naar Soest. Daar aangekomen maakten we enkele lussen door de bussen in de richting van de startlocatie. We liepen eerst langs het openluchttheater. Hier werd informatie gegeven over dit theater. Voor meer info zie foto’s en www.cabriosoest.nl. Bij dit theater kreeg ik de kans om even een paar foto’s van de wandelaars te maken.
Bij de eerste autorust was een heuvel met erboven op uitzichtheuvel Birkhoven. Ik (heopa) kon het niet laten om naar boven te lopen en hier een paar foto’s te maken. We vervolgden de route om de plas heen richting de rust. De rust was eigenlijk bij de Soester Duin was, maar je kon ook een stukje verder naar cafetaria de Spoorhut. Een aantal wandelaars deed dit dan ook. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit iets met treinen te maken. Hier stonden dan ook oude treinbanken, er hing een afvalbakje en je kon er aan de noodrem trekken (zie foto’s).
Het was een hele mooie, maar wel zware wandeltocht.
Ik heb veel foto’s gemaakt. Diverse wandelaars vinden het leuk om op mijn website te kijken of er foto’s zijn waar zij ook op staan. Als dit zo is, dan kunnen zij de foto gratis uploaden voor de fotoverzameling.
Mijn dank voor deze prachtige Korte Duinentocht gaat uit naar de parcoursbouwer Hette Smedema en de mensen van de verzorging en begeleiding.
Wilt u meer informatie over deze route, dan kunt u kijken op:
wc-samenoppad.nl/route-de-korte-duinentocht-30-maart-2016
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Rene de Lange 31 maart 2016 at 11:36

  Dag Henk
  Het was inderdaad een zware maar heel mooie tocht.
  Voor mij dus een uitdaging omdat ik nog niet zo lang geleden weer begonnen ben met wandelen.
  Voel nu nog steeds de spieren die het zware werk moesten doen.
  Heb wel genoten van de tocht en bedankt weer voor de mooie foto’s

 2. heopa 31 maart 2016 at 20:11

  Dank je wel René voor je reactie. de volgende week in Amersfoort moet ook een hele mooie wande tochtzijn.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.