Published On: 13 april 2016By 2s Reacties

Almere 13 april 2016

Vandaag de 2e dag van de Samen op Pad tweedaagse van Lunteren.
Gisteren en ook vanmorgen vlak voor de start werd ons gezegd dat het vandaag een pittige wandeling zou worden. De tocht zou namelijk door zand gaan en door de bossen. We zouden veel moeten klimmen en weer dalen. Er was niets teveel gezegd.
Na een toespraak en uitreiking van een paar oorkondes konden we vertrekken.
Het was prachtig weer om te wandelen. We konden al vroeg zonder jas en in T-shirts met korte mouwen lopen. De route ging al snel naar het bos. Door de regen van de afgelopen nacht was het hier en daar een beetje modderig. Hoe verder we liepen des te minder dit ook werd. Als je om je heen keek, kon je echt zien dat de temperatuur omhoog gaat. Alles begint ook in de bossen uit te lopen.
De eerste klim door het zand kwam eraan. We gingen naar boven de Goudsberg op. Zo kwamen we in natuurgebied het Wekeromse Zand. Dit was een prachtig natuurgebied.
Na 6 km hielden we even een stop om een jarige in ons midden toe te zingen (ze mocht even op de tafel staan). We kregen een traktatie en hierna vervolgden we onze route richting ons rustpunt bij restaurant
‘Hent uut Zaand’ Na deze rust moesten we flink klimmen. Het hoogste punt was maar liefst op 52 m.
Na de klim volde natuurlijk weer de afdaling. Dit klimmen en dalen herhaalde zich nog een paar keer toen we een ander pad volgden. Zo kwamen we uiteindelijk bij de Notaris bank. In 1935 schonk de Lunterse bevolking de notarisbank aan notaris R. Dinger. Dit was ter ere van het feit dat hij toen 40 jaar notaris in Lunteren was. Voor meer info: Bezit Goudsberg – Stichting Luntersche Buurtbosch
Bij restaurant Goudsberg hadden we weer een autostop en werd er een pakje fris en een koek uitgedeeld. Toen dit op was gingen we richting de finish waar we een vaantje kregen ter herinnering aan deze tocht.
Beste wandelaars, we hebben twee dagen achter elkaar mogen genieten van deze mooie tocht.
Dit hebben we te danken gehad aan de parcoursbouwer en de organisatie van Samen op Pad!
Een dikke pluim.
Gr.Heopa

2 Comments

  1. marrie 2 mei 2016 at 17:54

    het is heel mooi wandelen in Gelderland, en al het zand heeft wel wat weg van de sahara

  2. heopa 2 mei 2016 at 21:32

    Ze hadden ons gewaarschuwd, maar toch he was een woestijn wandeling.

Leave A Comment