Almere 23 april 2016

Vandaag ben ik maar weer eens in de buurt gebleven en heb ik de Oranje Weekendwandeltocht, verzorgd door Almeerdaagse, gelopen.
De start is vanaf de Sluiskade, Almere-Haven.
De sluiskade is een gezellige omgeving met diverse horecagelegenheden. Er is een havenkom. In deze havenkom kun je met je bootje aanleggen. De sluis heeft een verval van 4,90 meter. Ik zal u even wat informatie geven over een vaarroute door Almere. Door Almere gaat een prachtige vaarweg ‘De Blauwe As’. Het begin van deze route is de havenkom, dan vaar je richting het centrum, hier ligt het Weerwater. Het is leuk om even aan te leggen en te gaan shoppen in het centrum. Voorbij het centrum kun je dan verder richting de Noorderplassen met zijn mooie stille eilandjes, vogelkijkhutten, twee stranden en twee restaurants met aanlegplaatsen en passantenplekken. Tot slot vaar je via de sluis door naar het Markermeer. Voor meer info zie: www.dehavenkom.nl.
Weer even terug naar onze wandelroute. De route ging door verschillende wijken van Almere-Haven.
Vervolgens verder naar het Eksternest en het Vroege Vogelbos richting Almere-Stad. Op de Esplanade
(bij de schouwburg) was een rustpost. Na de rust ging de route verder richting Lumièrepark en de A6. We kwamen bij de Kromme Wetering, we lopen hier een grote lus en komen uit langs de Lage Wetering. Hier staat het beroemde spookkasteel. Hier heeft u al eerder over kunnen lezen in mijn verslagen. Het is de bedoeling dat het kasteel nu toch nog afgebouwd wordt. Het wordt dan een Themapark (Witchworld). Dit Themapark zou klaar moeten zijn als de Floriade in Almere (2022) opengaat.
We gingen verder richting de Kemphaan. Hier is ook Stichting Aap gevestigd. Hierna gingen we door het schapenbos via ’t Overgooi naar de Gooimeerdijk. Zo kwamen we weer bij de sluis, waar het kunstwerk
‘Koester diversiteit’ (ook wel ‘man zonder hoofd’) van Paul de Reus staat.
Het was weer een afwisselende wandeltocht met goede rustpunten.
Het verslag en de foto’s geven maar een beetje weer van de schoonheid van Almere!
U kunt meer informatie vinden over wandelen in Almere op Almeerdaagse.
Gr. Heopa

2 Comments

  1. marrie 2 mei 2016 at 17:42

    he Henk ik wist niet dat we een krokodil/aligator in Almere hebben hoop dat je mij komt redden als ik hem tegen kom

  2. heopa 2 mei 2016 at 21:34

    Oh zus je weet mn nummer, dan kom ik wel met een kooi, voor je waar je voor veiligheid in kan zitten.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.