Published On: 14 mei 2016By 0 Reacties

Almere, 14 mei 2016

Vandaag heb ik in Almere de Pinksterwandeltocht gelopen. Deze tocht werd verzorgd door Wandelen in Almere. Ik werd vergezeld door twee kleindochters. Deze Pinksterwandeltocht is eigenlijk een driedaagse tocht, maar wij hadden besloten om voor de 1e dag te gaan. Eén van de kleindochters heeft een grote wond aan haar voet gehad. Het was al wel genezen, maar we wilden toch nog even kijken hoe het wandelen zou gaan. We vertrokken dan ook pas na 10.00 uur.

Deze zeer mooie route ging merendeel door het Vroege Vogelbos en het Weteringpark (Almere-Haven). Dit is één van de eerste bos/parkgebieden in Almere. Als u de foto’s bekijkt, kunt u zien hoe de dames zich vermaakt hebben. Van de 228 foto’s die ik gemaakt heb, heb ik er 111 geplaatst.

De route was goed en duidelijk gepeild. Onderweg kregen we nog wat drinken. Toen we weer bij de finish aankwamen hadden de dames zin om nog verder te wandelen. Het ging dus uitstekend met de voet. De dames mochten kiezen of wij de korte route naar het huis van opa en oma zouden lopen of de lange route die via Almere Stad zou gaan. In Almere Stad staat de Pinksterkermis. Als ze de route via Almere Stad zouden kiezen, mochten ze van opa een kermisattractie uitzoeken waar zij in wilden. De keus was snel gemaakt. Uiteindelijk zijn het twee kermisattracties geworden. Ze hebben genoten! Hierna ging de route verder via het Lumièrepark. Aan het eind van het park is een strandje. Terwijl ik hier nog wat foto’s maakte, kwam er een groep wandelaars voorbij. Deze wandelaars herkenden mij en na de begroeting vroegen ze mij of ik hen ook op de foto wilde zetten. Ik vond dat natuurlijk een hele eer en zie; de hele groep staat op de foto. Ik hoop dat zij tevreden zijn met de foto’s. Zo liep ik dan verder met de twee dappere dames naar ons huis. Vlak bij ons huis toch weer even een stop om even te schommelen. Wat een energie hadden de meisjes!

Ik was op de heenweg lopend naar de start gegaan waardoor mijn km stand op 20 km kwam en die van de kleindochters op 18 km. Wat een prestatie! De meisjes kijken nu al uit naar een volgende keer. Echt top! Deze volgende keer zal dan ook zeker komen.
Gr. Heopa

Leave A Comment